CHP'den Erdoğan'a tepki: Bu, Amerika'nın hoşuna gitmez!

Türkiye'nin Suriye'de YPG'den boşaltılacak alanlara inşa edilecek konutlara Suriyelileri gönderme planına CHP'den ilginç bir yorum geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Suriye topraklarında böyle bir konut projesinin ciddi meşruiyet sorgulamasına sebep olacağını söyledi ve buna karşı olduklarını belirtti. Çeviköz ayrıca, Türkiye'nin bağımsız politika izlemesinin ABD'nin hoşuna gitmeyeceğini söyledi.

CHP'den Erdoğan'a tepki: Bu, Amerika'nın hoşuna gitmez!
CHP'den Erdoğan'a tepki: Bu, Amerika'nın hoşuna gitmez!
GİRİŞ 28.09.2019 00:46 GÜNCELLEME 28.09.2019 02:48
Bu Habere 348 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Sputnik'ten Ceyda Karan'a verdiği söyleşide, CHP'nin "Uluslararası Suriye konferansı" düzenleyeceğini vurgulayarak, konferansa dair bazı detayları paylaştı.

 

 

CHP'DEN SURİYE KONFERANSI! KATILANLARA DİKKAT!

Konferansta Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun konuşma yapacağını belirten Çeviköz, katılımcılar arasında da bir AB temsilcisi ve Esed rejiminin görüşünü dile getirecek olan kişilerin olacağını söyledi.

 

 

"ESED REJİMİNDEN DAHA FAZLA KATILIM OLMASINI İSTİYORDUK AMA TÜRKİYE İZİN VERMEDİ"

Çeviköz, aslında Esed rejiminden daha fazla katılım olmasını istediklerini, ancak getirmeye çalıştıkları 3 kişiye Türkiye'nin vize vermediğini ifade etti.

TÜRKİYE'NİN GÜVENLİ BÖLGE VE SURİYELİLER İÇİN KONUT PLANINA İLGİNÇ YORUM: MEŞRU OLMAZ!

Türkiye'nin, Suriye sınırında YPG/PKK'nın işgal ettiği bölgelerden çıkarılıp, bu bölgeleri güvenli bölge haline getirme ve buralarda yabancı fonlarla Suriyeli mülteciler için yerleşim alanları inşa etme planına değinen Çeviköz, "başka ülkenin topraklarında toplu konut projesi ciddi bir meşruiyet sorgulamasına sebep olur" dedi.

TÜRKİYE'NİN BAĞIMSIZ POLİTİKA İZLEMESİ HAKKINDA AKLA ZİYAN İFADELER

Öte yandan Çeviköz'ün, Türkiye'nin Suriye'de bağımsız bir politika uygulama çabaları konusunda kullandığı ifadeler de dikkat çekti.

Çeviköz şöyle konuştu:

''Amerika Birleşik Devletleri’nin görüşü bildiğim kadarıyla Suriye’nin kuzeydoğusunda Türkiye ile Amerika’nın birlikte hareket etmesi üzerine kurulmuş vaziyette. Bir yandan Amerika ile böyle bir mutabakatı sağlıyorsunuz ondan sonra mühletler vererek şu zamana kadar eğer istediğimiz gerçekleşmezse biz kendi başımıza hareket ederiz diyorlar bazı yetkililer.

"AMERİKA BUNU OLUMLU KARŞILAMAZ"

Bunun Amerika Birleşik Devletleri tarafından olumlu karşılandığı düşüncesinde değilim.

"TÜRKİYE 2011'DEN BERİ HEP ABD VE KOALİSYON GÜÇLERİNDEN FARKLI DÜŞÜNÜYOR"

Türkiye’nin kendi tasavvurları var. 2011 yılından beri Türkiye’nin uluslararası toplumdan, Amerika Birleşik Devletleri’nden bölgedeki diğer koalisyon ortaklarından her zaman farklı bir görüşü oldu. Bu görüş farklılıkları olmasaydı zaten bu Suriye sorunu bu kadar büyümezdi.

"TÜRKİYE HEP KENDİ DÜŞÜNCELERİNİ UYGULAMAYA ÇALIŞIYOR"

Onun için Türkiye’nin kendine göre birtakım düşünceleri, kendine göre bazı tasavvurları var. Sürekli olarak bunları yerine getirmek maksadıyla hep muhataplarıyla konuşuyor.

Ama taraflar karşılıklı olarak birbirlerine kendi görüşlerini ifade ediyorlar ama bir ortak zemin bulunamıyor. Bir tür sağırlar diyaloguna dönüşüyor neredeyse.

YABANCI FONLARLA SURİYELİLERE GÜVENLİ BÖLGEDE YERLEŞİM YERLERİ PLANI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD'de muhataplarıyla paylaştığı planda güvenli bölgede köy ve ilçeler oluşturulması ve Suriyelilerin bu alana yerleşmeleri öngörülüyor.

Plana göre Suriye'de yabancı fonlarla yeni yerleşim alanları oluşturulacak. Maliyeti 23,5 milyar euroyu bulacak bu alanlarda 200 bin konut yapılması ve 1 milyon kişinin yaşaması planlanıyor.

Güvenli bölgede 5 bin nüfuslu 140 köy olacak. Bu köylerin her birinde 350 metrekare alan içinde 100 metrakarelik evler olacak. Her haneye tarım yapabileceği arazi verilecek.

YORUMLAR 348
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    satılmışlığın adı chp
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    keşke abd.de beyazsarayın önünde bu açıklamayı yapsaydın herkes abd sözcüsü zanederdi vahki vah
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    ben sadece meral akşenere ve temel karamollaoğluna büyük hayretler ediyorum yaw bu mandacıların terör sevicilerin yanlarında daha ne kadar ittifak edeceksiniz yazık savunduğunuz değerlere daha fazla lekelendirmeyin
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    vah atam vah gel görkü partin ne hale gelmiş mandacı olmuş terör sevici olmuş yahudi sevici olmuş kısaca çok sevdiğin bu ülkenin düşmanı kimse onları sevmiş onların güdümüne girmiş gel gör atam ne günlere kaldık yazıklar olsun
    Cevapla
  • m. Ali Efendiler 4 yıl önce Şikayet Et
    Ameridan önce vesayet sever emperyalizm ŞAKŞAKÇILARI rahatsız oluyor, güvenli bölgeye kalıcı konut yapılmasından.. Bu, beraber görüntü vermekten artık hiç çekinmedikleri terö örgütü PKK, YPG, PYD'nin önüne SET ÇEKMEK OLDUĞU İÇİN ABD KIZAR NUMARASINA YATIYORLAR, SİNSİCE...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü