AYM, terör propagandasını ifade özgürlüğü saydı

Anayasa Mahkemesi, bir toplantıda yaptığı açıklamalar sebebiyle terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan mahkûm edilen eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine oy birliğiyle karar verdi.

AYM, terör propagandasını ifade özgürlüğü saydı
AYM, terör propagandasını ifade özgürlüğü saydı
GİRİŞ 04.10.2019 06:59 GÜNCELLEME 04.10.2019 07:05
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

“Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan üç sene, altı ay hapis cezası onanan Önder, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştu. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, gündem toplantısında Sırrı Süreyya Önder’in başvurusunu görüştü.  Genel Kurul, Önder’in ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Kararın bir örneği, ihlalin ortadan kaldırılması ve yeniden yargılama yapılması için yerel mahkemeye gönderildi. 

 

 

YORUMLAR 113
  • kosovali_prizren 4 yıl önce Şikayet Et
    o zaman yarin selatin,de uzgürlük ifadesinden beratini ister
    Cevapla
  • CHP = Kandil PKK 4 yıl önce Şikayet Et
    “bizim çocuklar başardı” derken.. ?? _Paul Henze, Türkiye’yi İsrail’le birlikte Amerika’nın bölgedeki en önemli üssü olarak görürdü. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de çok büyük bir güveni vardı. Eminim, birçok darbede Washington’ın olumlu tutum almasında da yardımcı oldu.” ... nenni de nenni.. uyusunda büyüsün , eee eee ehhh ..
    Cevapla
  • CHP = Kandil PKK 4 yıl önce Şikayet Et
    “bizim çocuklar başardı” derken... “Paul Henze, özellikle 1970-1980 döneminde Washington’da Türkiye’yi en yakından izleyen kişilerin başında gelirdi. Hem CIA geçmişi hem CIA’nın desteklediği vakıflardaki çalışmaları hep Türkiye üzerine olmuştu. Türkçe’yi çok iyi konuşur. Türkiye‘deki siyaseti etkileyecek kişileri çok iyi tanır ve tek başına Türkiye politikasını düzenlerdi. O dönemde Türk Amerikan ilişkileri daha çok askeri üsler ve askeri yardım etrafında dönerdi. Pentagon ve Genelkurmay politika oluştururdu. Paul Henze, bunların içinde tek sivil uzmandı ve görüşleri daima ciddiye alınırdı.
    Cevapla
  • mevlüt 4 yıl önce Şikayet Et
    devletin kurumu, devlete karşı. artık demokrasi oyunu can acıtıyor. ne yapacağız bilmiyorum
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Son kararları bu mu. İsteyen kişi, istediğine istediği sözü söyleyebilir miymiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!