Trump Türkiye için gönlünden geçeni açık etti: Bırakın 2 ülke savaşsın

ABD Başkanı Donald Trump, 'DEAŞ'ın yüzde yüzünü yendikten sonra askerlerimizin çoğunluğunu Suriye'den çıkardım. Bırakın Suriye ile Esad Kürtleri korusun ve kendi toprakları için Türkiye ile savaşsın' açıklamasında bulundu.

Trump Türkiye için gönlünden geçeni açık etti: Bırakın 2 ülke savaşsın
Trump Türkiye için gönlünden geçeni açık etti: Bırakın 2 ülke savaşsın
GİRİŞ 15.10.2019 01:33 GÜNCELLEME 15.10.2019 01:34
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin 'Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasıyla sonuçlanan Suriye'nin kuzeyinden asker çekme kararına gelen tepkilere yanıt verdi.

 

 

FOX NEWS MUHABİRİNİN SORUSU

Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Fox News muhabiri Katie Pavlich'in DEAŞ konusunda Avrupa ülkelerinin bir anlaşma yapmadığını anımsatarak, "Şimdi Almanya Başbakanı Angela Merkel ortaya çıkıp, Türkiye'ye (operasyondan) vazgeçmesini söylüyor. Avrupalıların çok fazla sorumluluğu yok mu?" paylaşımına yer verdi.

 

 

"AVRUPALILAR SANDI Kİ, ABD BU BÜYÜK MALİYETİN ALTINA GİRECEK"

Söz konusu paylaşım için Pavlich'e teşekkür eden Trump, "Tutukladığımız ve Avrupa ülkelerinden gelen DEAŞ mensuplarının, geldikleri yere geri dönmesini önerdim ama bu önerim birçok kez reddedildi. Belki de onlar (Avrupa) her zamanki gibi ABD'nin büyük maliyetlerin altına gireceğini düşündü" dedi.

"BIRAKIN ESED İLE TÜRKİYE SAVAŞSIN"

Trump, açıklamasında, "DEAŞ'ın yüzde yüzünü yendikten sonra askerlerimizin çoğunluğunu Suriye'den çıkardım. Bırakın Suriye ile Esad Kürtleri korusun ve kendi toprakları için Türkiye ile savaşsın" ifadelerini kullandı.

Trump, şöyle devam etti:

"Generallerime dedim ki, neden düşmanımızın toprağını korumak adına Suriye ve Esad için savaşalım? Kürtleri korumak adına Suriye’ye yardım etmek isteyen biri varsa bana uyar; bu, Rusya, Çin ya da Napolyon Bonaparte olabilir. Umarım her şey iyi gider, biz 7 bin mil uzaktayız!"

Trump "Bazıları ABD'nin düşmanımız Beşar Esad'ın başkanlık ettiği Suriye'nin sınırını 7 bin mil uzaklıktaki sınırını korumasını istiyor. Aynı zamanda, Suriye ve yardım etmeyi seçtikleri her kimse doğal olarak Kürtleri korumak istiyor. Suriye sınırından ziyade kendi güney sınırımızdaki duvarla ilgiliyim" diye ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 107
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Seni ahmak başkan senin başdan niyetin bu idi zatan umarım Esed senin kibi ahmaklık edib Türke ve ordusuna kafa tutmaq niyetine girmez
    Cevapla
  • serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    tamda bizimde gönlümüzden geçen bu idi hadi bakalım.....
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD leri nin cok parasi gitti Sugriye ye bu da israilin yüzünden oldu israil ne derse ABD leri inaniyor onlara nedeni ise ABD lerini ele gecirmis vaziyetteler.Trump vaziyeti anladi ve Kisa yönden carketmeyi buldu TC nin basina sardi simdi cik cika bilirsen suriyeden.
    Cevapla
  • senarist 4 yıl önce Şikayet Et
    olum Türkiye ile uğraşmayın her denemenizde rezil oluyorsunuz dünyaya o kadar yüzsüz sünüz ki yine de ortaya çıkıyor sunuz biraz ar ederde kenera çekilip reisten adamlık dersi alin da dünya menfaatine bir iş yapın aç gözlü zombiler
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne türkiye suriye asla savasmaz 30 km güvenli bölge icin olacagi su türkiye bir taraftan pkk yi vurur öbür taraftan suriye pkk yi vurur terör biter sizde mal mal bakarsiniz ey bati
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadim Dostlar Platformu seçim kararını verdi! Resmen duyurdular: Milli Görüş'ün...
Para kuleleri skandalında komik savunma!