AK Parti'den Tunç Soyer'in 'Kıbrıs' açıklamasına tepki

AK Parti'li Dağ, Tunç Soyer'in, Kıbrıs'ta yayımlanan bir gazetede çıkan açıklamalarına ilişkin, "Türkiye'nin dış politikasının kırmızı çizgisi olan bir konuda yaptığı açıklamayı düzeltmesi 82 milyon vatandaşımızın hakkıdır." dedi.

AK Parti'den Tunç Soyer'in 'Kıbrıs' açıklamasına tepki
AK Parti'den Tunç Soyer'in 'Kıbrıs' açıklamasına tepki
GİRİŞ 22.10.2019 16:54 GÜNCELLEME 22.10.2019 16:54
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Kıbrıs'ta yayımlanan bir gazetede çıkan açıklamalarına ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti'nin dış politikasının kırmızı çizgisi olan bir konuda yaptığı açıklamayı düzeltmesi hem İzmirli hemşehrilerimizin hem de 82 milyon vatandaşımızın hakkıdır." dedi.

Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soyer'in yaptığı açıklamayı okuduğunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) simgesi haline gelen Cumhuriyet döneminin ilk hava şehidi Cengiz Topel'in aklına geldiğini belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanı, şehitlerimize ve ciddi bir işkenceye maruz kalmış olan Cengiz Topel'in ruhuna saygı duymuyor mu? Böyle bir açıklama yaparken bu durumdan utanç duymuyor mu diye düşünmedik değil." ifadelerini kullandı.

Kıbrıs konusunun partiler üstü bir mesele olduğunu vurgulayan Dağ, Kıbrıs'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin dış politikada önemli konuları arasında yer aldığını hatırlattı.

Soyer'e yaptığı açıklamayı düzeltmesi çağrısında bulunan Dağ, "Türkiye Cumhuriyeti'nin dış politikasının kırmızı çizgisi olan bir konuda yaptığı açıklamayı düzeltmesi hem İzmirli hemşehrilerimizin hem de 82 milyon vatandaşımızın hakkıdır." diye konuştu.

Soyer, KKTC'de yayımlanan Haberci gazetesine verdiği özel demeçte, "Kıbrıs'ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak ancak hiç bırakmıyoruz." yorumunda bulunmuştu. 

YORUMLAR 7
  • Önce vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu T.soyerin ırkı nedir acaba ! Türk olmadığı kesin ! Hiçbir millet kabul etmez kansızı
    Cevapla
  • Nafi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Soyer’in soyu Rum mu
    Cevapla
  • Ser 4 yıl önce Şikayet Et
    Kısaca satılmışlar korosu demek uygundur. Cibilliyet meselesi armut dibine düşer daha ne bekleniyor ki şaptan olmaz şeker cinsini sevmediğin cinsine çeker...
    Cevapla
  • Nbd 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım ne günlere geldik.sözüm ona ulusalcı parti olan chp ye bak.nerde bölüc0 vatanı parçalamaya çalışan ,ülkeyi tehlikeye sokacak her türlü girişimi destekleyen herkes chp de görev yapıyor. Ve üzücü olanı bunu açık açık yapmalarına rağmen chp yi destekleyenler hiç sesini çıkarmıyor.çok acı.Allah fırsat vermesin bunlara.Amin.
    Cevapla
  • asfasf 4 yıl önce Şikayet Et
    Soysuz soyer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme