Kalın'dan Rusya ile varılan anlaşmaya ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya ile Suriye konusunda varılan anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, "Terör koridoruna ve ayrılıkçı siyasete bir darbe daha vuruldu. Suriye'nin toprak bütünlüğü güçlendi. Mültecilerin geri dönüşü için önemli bir adım atıldı. Türkiye sahada ve masada güçlü olmaya devam edecek." dedi.

Kalın'dan Rusya ile varılan anlaşmaya ilişkin açıklama!
Kalın'dan Rusya ile varılan anlaşmaya ilişkin açıklama!
GİRİŞ 23.10.2019 01:26 GÜNCELLEME 23.10.2019 01:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya ile Suriye konusunda varılan 10 maddelik 'Güvenli Bölge' mutabakatına ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. İki ülke arasında varılan anlaşmayla terör koridoruna ve ayrılıkçı siyasete darbe vurulduğunu belirten Kalın, "Suriye'nin toprak bütünlüğü güçlendi, Mültecilerin geri dönüşü için önemli bir adım atıldı. Türkiye sahada ve masada güçlü olmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın'dan Rusya ile varılan anlaşmaya ilişkin açıklama: Türkiye sahada ve masada güçlü olmaya devam edecek

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: TARİHİ BİR BAŞARI

Öte yandan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye ile Rusya arasında imzalanan mutabakat metni sonrası açıklama yaptı. Fahrettin Altun açıklamasında, "Diplomatik başarı elde edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Altun, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güçlü liderliği sayesinde tarihi başarı elde edildi. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın güçlü liderliği sayesinde tarihi bir diplomatik başarı elde edilmiştir. Terörle mücadelemiz, dost ve müttefik ülkelerin işbirliğiyle sürdürülerek neticelendirilecektir. Bölücü Terör Örgütü'nün devletçik projesi tarih olmuştur." ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın'dan Rusya ile varılan anlaşmaya ilişkin açıklama: Türkiye sahada ve masada güçlü olmaya devam edecek

"TÜRKİYE'NİN KARARLILIĞI TARİHİ DİPLOMATİK BAŞARILARI GETİRDİ"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da, Türkiye ile Rusya arasında yapılan 10 maddelik Güvenli Bölge mutabakatı sonrası Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Türkiye'nin kararlılığı ve sahadaki iddiasının beraberinde tarihi diplomatik başarıları getirdiğini belirten Turan, "Türkiye, kaderini başka devletlerin eline bırakmayacağını bir kez daha gösterdi. Teröre karşı net ve dik duruşumuz, tüm devletler açısından da tarihi bir derstir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • Eyup 4 yıl önce Şikayet Et
    emeği geçenlerden allah razı olsun şehitlerimizin mekanı cennet olsun inş. benim anlamadığım şunlar biz pyd bitsin diye girdik bitmeden neden çıktık? 3 bucuk milyon suriyeli 10km ye mi sığacak? 120 saat 150 saat mi oldu? ABD tamam çıktılar dedi diye durmadık heralde.
    Cevapla
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    AKP Lİ degilim ama sayin baskanimiz TAYYİB ERDOGANİ tebrik ediyorum...Kendisinden ülke ekonomisinide rahatlatmasini ve yapilan fahiş zamlardan rahatsiz oldugumuzu belirtmek isterim..saygilar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı