Çavuşoğlu: Para karşılığı DAEŞ'liler serbest bırakılıyor

Gine-Bissau Dışişleri Bakanı Suzi Carla Barbosa ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "YPG'lilerin DEAŞ'lıları para karşılığı bıraktığına dair duyumlar geliyor." dedi.

GİRİŞ 28.10.2019 14:31 GÜNCELLEME 28.10.2019 16:02
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Gine-Bissau Dışişleri Bakanı Suzi Carla Barbosa ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.Çavuşoğlu, DEAŞ elebaşı el Bağdadi'ye yönelik operasyon öncesinde Türkiye'ye bilgilendirme ve görüş alışverişinde bulunulduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin, "Harekata ara verdik demek, burada kalan teröristlere hiçbir şey yapmayacağımız anlamına gelmez" açıklamasını yaptı.



Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

DEAŞ elebaşı el Bağdadi'ye yönelik operasyon öncesinde Türkiye'ye bilgilendirme ve görüş alışverişinde bulunuldu. DEAŞ ve diğer örgütlerle bundan sonra da mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye stratejik iş birliği ruhuyla hareket ediyor. YPG'lilerin Barış Pınarı Harekatını bahane ederek DEAŞ'lıları para karşılığı bıraktığına dair duyumlar geliyor. Bunları inceliyoruz.

 

 

BARIŞ PINARI HAREKATI

ABD, YPG'li teröristlerin çıktığını yazılı şekilde taahhüt etti. Fakat hem ara verdiğimiz dönemde de hem daha sonra ABD ile yaptığımız müzakerelerde de şunu söyledik; Çıkmayan birisi varsa ve taciz olursa Türkiye'nin bunları vurma hakkı vardır. Tek tük çıkmadıklarını görüyoruz, en son drone ile de saldırdılar. Bundan sonra çıkmayan varsa etkisiz hale getireceğiz. Harekata ara verdik demek, burada kalan teröristlere hiçbir şey yapmayacağımız anlamına gelmez.

 

 

RUSYA İLE SOÇİ MUTABAKATI

Rusya'dan askeri bir heyet geliyor, detayları görüşeceğiz. Bölgeden çıkmayan teröristleri etkisiz hale getireceğiz. Fırat Nehri'nden Irak sınırına kadar 30 kilometrelik derinliğe çekilmezlerse Türkiye bunu temizler. Varsa çıkmayan, temizleriz

YORUMLAR 13
  • memet 4 yıl önce Şikayet Et
    çok inandırıcı !
    Cevapla
  • faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Hataaaaaa operasyon a ara vermek hataaaaaa
    Cevapla
  • siyasi kavun 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bir Nato üyesi ülkedir, Diğer terörist devletler gibi hareket edemez. Belirli kurallar vardır ve bizim bilmediğimiz ince ayrıntılar. Sırf siviller ölmesin diye yıllardır dantel gibi örülen bir operasyon içinde devletimiz. Boş konuşmayınız. Sizde halk olarak işnizi yapınızi, desteğinizi veriniz. Ülke yönetmeyi çok kolay bir iş zannetmeyiniz.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    Görünen şudurki tüm Terör liderlerini yaratan kollayabn ABD dir?Budün bagdadiyi öldü diyen ABD yarın başka bir terör lideri çıkaracak ama ne yaparlarsa yapsınlar TÜRKİYE ye Diz çöktüremeyecekler....
    Cevapla
  • Mazlum Sançez 4 yıl önce Şikayet Et
    Meksika sınırında harekat zamanı geldi. Meksika Demokratik Güçleri MDG
    Cevapla
  • Gül 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu iyiydi:)
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar deaşlı neden bizde yakalandı tabiki bu pkk zihniyeti bu devlete her yolu mübah görüyor amaç diz çöktürmek ama o olmayacak pkk diz çökmek üzere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?