Türkiye'den ABD'ye sert tepki!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Batı Şeria’daki İsrail yerleşimleri konusunda Washington’un 40 yılı aşkın süredir benimsediği resmi görüşte değişikliğe gidildiği açıklamasına illişkin, "Hiçbir ülke uluslararası hukukun üstünde değildir." dedi.

Türkiye'den ABD'ye sert tepki!
Türkiye'den ABD'ye sert tepki!
GİRİŞ 19.11.2019 11:22 GÜNCELLEME 19.11.2019 12:10
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Twitter hesabından ABD'nin Batı Şeria'daki İsrail yerleşimleri konusundaki 40 yılı aşkın süredir benimsediği resmi görüşte değişikliğe gitme hamlesine ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Hiçbir ülke uluslararası hukukun üstünde değildir. Ben yaptım oldu anlayışıyla yapılan açıklamaların da uluslararası hukuk bakımından hiçbir geçerliliği olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

 

 


İSRAİL'DEN ABD'YE TEŞEKKÜR MESAJI

 

 

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, aldıkları karardan dolayı ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya minnettar olduğu belirtildi.

AB ise politikasının değişmediğini, tüm yerleşim birimlerinin yasa dışı olduğunu kaydetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da 17 Eylül'de İsrail'de yapılan erken seçimler öncesi Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini İsrail'e ilhak vaadinde bulunmuştu.

YORUMLAR 15
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İsraili bataklıga çekmek lazım
    Cevapla
  • efsane 4 yıl önce Şikayet Et
    yarin suriyede ayni olacak
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    • Brzezinski, bölgenin jeopolitik eksenini oluşturan Türkiye ve İran’dan birisinin veya her ikisinin birden istikrarsızlaşmasının etnik ve mezhep temelli kaos ortamının bütün Kafkaslar ve Orta Asya’ya yayacağı " Ortadoğudaki ülkelerin "İSRAİLE TEHDİT OLAMAYACAK kantonal şekilde bölünmesinin" amaçlanmaktadır. Kendimizi kandırmayalım..1918 Wilson Prensiplerinden beri ABD "Osmanlıdan cıkartılamayan 2 kaldı. Biri Büyük Kürdistan diğerı Büyük Ermenistan" hayalinden asla vazgecmez..!!! israille aynı ırkdan olduğunu acıkladıgı Kürtlerle vadedilmiş toprakları birleştirmeyi ""İŞİD'e ODAKLANALIM masalında" amaç edinen bir ABD var karşımızda..
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    TABANI : Ortadoğuda emperyalizme hizmet için Batı tarafından yaratılan IŞID'le mücadele / sözde "TERÖRİZMLE MÜCADELE" kılıfı. ORTASI : IŞID'ı manivela olarak kullanarak Ortadoğuda SUNNİ-Şİİ savaşı körükleyerek "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA" projesi . TAVANI : Tüm müslümanlara yönelik dünya çapında "terörist İslam" algısını yerleştirip, Ortadoğuda İsrail ile aynı ırkdan geldiklerini açıkladıkları Kürtleri kullanarak, "israil ile Barzanistan arasındaki bölgenin İŞİD'den temizlenmesi kılıfı ile birleştirilmesi, petrol sahalarının ele geçirilmesi ve VADEDİLMİŞ TOPRAKLARIN ELE GEÇİRİLMESİ amacına yönelik "HAÇLI SAVAŞIIIII
    Cevapla
  • MELTEM 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun...Kendileri de aynı şeyi yapmadı mı, Kızılderililere soykırım uyguladılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'