AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İslam dünyası sınıfta kalmıştır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Bir toplumda kadının konumu ileri standartlarda değilse o toplum, medeni toplum olma vasfını kaybeder. İslam dünyası bu konuda sınıfta kalmıştır” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İslam dünyası sınıfta kalmıştır
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İslam dünyası sınıfta kalmıştır
GİRİŞ 08.12.2019 08:32 GÜNCELLEME 08.12.2019 08:32

Çelik dün CNN Türk’te Hakan Çelik’in “İslam coğrafyasında özellikle Türkiye dışındaki bazı ülkelerde bir orta çağ izlenimi veren uygulamalar var” değerlendirmesi üzerine şunları söyledi:

"HEM AVRUPA'YLA HEM DAEŞ'LE MÜCADELE EDECEĞİZ"

“Her türlü dini, etnik aidiyetten öte, medeni toplum olma vasfının bugünkü dünyada gerekleri var. Bunun önde geleni bir toplumda kadının konumunun ne olduğudur. Bir toplumda kadının konumu ileri standartlarda değilse o toplum, medeni toplum olma vasfını kaybeder. İslam dünyası bu konuda sınıfta kalmıştır. Bu konuda ilerlenmesi gereken çok büyük yollar vardır. Aşılması gereken büyük engeller vardır, ama daha çarpıcısı şu, Avrupa’ya ‘İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı yapan aşırı sağla mücadele et’ derken, İslam dünyasının insanlık dışı örgüt DEAŞ’ın ideolojisiyle ve kendisiyle mücadele etmesi gerekir. Ama Cumhurbaşkanımız dışında ‘DEAŞ Müslüman değildir, DEAŞ İslam’ı temsil edemez’ diyen bir ses duymuyoruz İslam dünyasında.” 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti