Bakan Çavuşoğlu'ndan Kılıçdaroğlu ve Akşener'e 'tezkere' ziyareti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya tezkeresini görüşmek üzere CHP Genel Merkezi'ne geldi. Yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrası açıklama yapan Çavuşoğlu, "Libya konusunda genel bir değerlendirmede bulunduk. Tezkere konusunda karar CHP'nindir" dedi. CHP ziyaretinin ardından İYİ Parti'yi de ziyaret eden Çavuşoğlu, "Sayın Akşener istişare edeceklerini söyledi" diye konuştu.

GİRİŞ 30.12.2019 13:04 GÜNCELLEME 30.12.2019 16:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bakan Çavuşoğlu, CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Görüşmede CHP Genel Başkan Yardımcıları Ünal Çeviköz ve Oğuz Kaan Salıcı ile TBMM Grup Başkanvekili Engin Özkoç da bulundu. Çavuşoğlu, yaklaşık 1 saat süren görüşmede bugün TBMM Başkanlığı'na sunulması beklenen Libya'ya asker gönderme tezkeresi hakkında Kılıçdaroğlu ve ekibine bilgi verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun bugün bizi kabul etmesi üzerine kendilerine Meclis'e gönderdiğimiz tezkere hakkında ve Libya'daki son durum halkında bilgi verdik. Deniz yetki alanlarının sınırlandırılması ve diğer mutabakat zaptı konusunda da bilgiler arz ettik. Sorulara da cevap verdik. Biz bugün CHP'yi doğrudan bilgilendirmiş oluyoruz. Tabii ki tezkere konusunda karar onlarındır; ama biz ülkemizin çıkarları bakımından neden bu tezkereye ihtiyaç duyduğumuzu kendilerine anlattık'' dedi.

 

 



'BAHÇELİ MESAJ GÖNDERDİ'

Çavuşoğlu, "MHP'ye gidecek misiniz?" sorusu üzerine, "MHP’ye gitmiyoruz. Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli mesaj gönderdiler. 'Zaten tutumuz belli, biz tezkereyi tam olarak destekliyoruz, dolayısıyla bize gelerek vakit kaybetmelerine gerek yok, diğer siyasi partileri bilgilendirsin' demişler. Dolayısıyla bugün İYİ Parti’yi ziayret ederek, genel başkanı bilgilendireceğiz" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü.

İYİ PARTİ ZİYARETİ SONRASI AÇIKLAMA

Çavuşoğlu, İYİ Parti'ye yaptığı ziyaretin ardından açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Tezkerenin gönderilmesi için Cumhurbaşkanlığına arz ettik. Bugün içinde Cumhurbaşkanımızın imzasıyla, tezkerenin Meclis'e gideceğini de öğrendik. 

Bizim görevimiz siyasi partileri kritik konular olduğu zaman bilgilendirmektir. Sonuçta takdir ve karar siyasi partilerindir. Her siyasi partinin farklı görüşü olabilir. İYİ Parti'nin bir karar vermediklerini, istişareye devam edeceklerini Sayın Akşener söyledi. Ulusal güvenliğimizi ilgilendiren konularda siyasi partilerle birlikte hareket etmek istiyoruz."

YORUMLAR 7
  • Gurbetçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Küresel güçlerin körükçüleri Türkiye’nin menfaatlarına bir katkı vermezler ama Sayın Bakanın yaptığı bilgilendirme doğru görelim kim balta salıyor kim Türkiye’nin yanında diyorlarsa biz Türkiye’nin yanındayız gerçek yüZlerini herkes görecek .Geceyi görmeden gündüz gelmez . Maç sahada kazanılır türbinden oturan bir Türkiye yok artık .Karabulut adını kılıçtar yapan şahıs zaten karşı olacak bunu herkes biliyor.
    Cevapla
  • oya 4 yıl önce Şikayet Et
    Hala Erdoğana tek adam diye iftira atanları Allah'a havale ediyorum.
    Cevapla
  • Hakan Günver 4 yıl önce Şikayet Et
    Ünal Çeviköz Chp içindeki çok tehlikeli biridir, bu kişinin isminin geçtiği zaman herkes dikkat etmeli
    Cevapla
  • Yatırım Hesap 4 yıl önce Şikayet Et
    Engin özkoç ve dığerlerinin chp sinden Türkiye için hiç bir olumlu sonuç çıkmaz.
    Cevapla
  • Gurbetci Genc 4 yıl önce Şikayet Et
    demekki tezkere zor cikacak meclisten
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    boşuna umutlanma, ak parti ve mhp nin oyları yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak