AK Parti'den Portakal'a sert tepki: Hadsiz, terbiyesiz....

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Türkiye'yi işgalci diye niteleyen Fatih Portakal'a sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 09.01.2020 21:02 GÜNCELLEME 09.01.2020 21:02
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün gündeme dair sorularına yanıt verdi. Ünal, Türkiye'yi emperyalist emeller taşımakla suçlayan Fatih Portakal'a tepki gösterdi.

Ülkede, Rusya, Mısır, Suudi Arabistan, BAE'nin; Birleşmiş Milletler kararlarının aleyhine desteklediği bir illegal Tobruk hükümeti bulunduğunu anımsatan Ünal, şunları kaydetti:

'HADSİZ, TERBİYESİZ...'

"Şimdi burada Rusya ile bu çatışmalara dönük bir ateşkes çağrısı son derece kıymetli. Dün akşam itibarıyla Ulusal Mutabakat Hükümeti bu ateşkes çağrısını olumlu karşıladığını söyledi. Umarım bu konuda Rusya'da üzerine düşeni yapar. Çünkü Suudi Arabistan, Mısır ve BAE'nin özellikle Doğu Akdeniz’de Yunanistan ve İsrail’le birlikte yürüttükleri ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile yaptıkları lisanslama anlaşmasının da etkisiyle aldıkları pozisyonlar var. Şimdi bir televizyonda biliyorsunuz yani FOX TV'de bir sunucu çıktı ve Türkiye'yi emperyalist emeller taşımakla suçladı. Biz ekonomik münhasır bölgede, kendi kıta sahanlığımız içerisinde petrol arama ve doğal gaz arama haklarımızdan vaz mı geçmeliydik? Mısır'ın, Yunanistan'ın, İsrail'in, GKRY ile yaptığı lisanslama anlaşmasına 'evet' deyip, kendi kıta sahanlığımızdan taviz mi vermeliydik? Yoksa bizim burada bölgesel bir güç olarak Libya'yla yaptığımız anlaşmayla onların Doğu Akdeniz’de yapmak istedikleri işleri ve oynadıkları oyunları boşa mı düşürmeliydik? Biz tabii ki onların oyunlarını boşa düşürdük. Ama bu ülkede bir televizyon kanalında bu ülkeyi, bu devleti çıkıp emperyalist emeller taşımakla suçlayacak kadar hadsiz, terbiyesiz bir akılla karşı karşıyayız."

FATİH PORTAKAL NE DEMİŞTİ?

 

Portakal, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gaza muhtaç mıyız? Muhtacız diyor. Türkiye'nin gidiş sebebi belli zaten. Bırakın siz onu Libya'da ezilenler var Hafter darbeci o öyle şu böyle, demokrasi insan hakları, özgürlük; belli Türkiye'nin neden gittiği. Ve neden bir koruma şemsiyesi oluşturmak istediği. Anlaşmanın içeriği belli aslında doğal gaz ve petrol. Türkiye'de bu duruma geldi ya. Emperyalistleri biz niye eleştiriyoruz. İnsanların doğal kaynaklarını sömürüyorlar, onu yapıyorlar bunu yapıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 165
  • GÖRELE... 4 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainliği ile yargılanmalı
    Cevapla
  • Uğur Toprak 4 yıl önce Şikayet Et
    Satılmış Washington Portakalı
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Portakal bunları konuşman için sahabinden kaç para alıyorsun aldığın parada bizim hakkımız varsa sana zehir olsun
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    alın şu abd portakalını görevden kapatın fox tvyi hala neyi bekliyorsunuz
    Cevapla
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşey tamam da, aşalık bir yaratık bunu biliyoruz. Ama soru şu, bu şahısa soruşturma açmak için herşey mevcut, hatta daha fazlası, ama neden yapılmıyor. Bunun cevabı fox un çatısı altında olması mı, yani yahudi siyonist koruması altında, engeller nedir ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı