Yavuz gemisi İsrail sınırına geldi! Türkiye'den kritik hamle

Dışişleri Bakanlığı : Yavuz Sondaj gemimiz, geçtiğimiz cuma günü Doğu Akdeniz’de üçüncü sondaj gemi faaliyetini gerçekleştirmek üzere Ada’nın güneyinde “G” ruhsat sahasına intikal etmiştir.

Yavuz gemisi İsrail sınırına geldi! Türkiye'den kritik hamle
Yavuz gemisi İsrail sınırına geldi! Türkiye'den kritik hamle
GİRİŞ 19.01.2020 13:18 GÜNCELLEME 20.01.2020 06:13
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Yavuz sondaj gemimiz, geçtiğimiz cuma günü KKTC hükümetinin 2011 yılında Türkiye Petrolleri’ne verdiği ruhsatlar çerçevesinde, üçüncü sondaj faaliyetini gerçekleştirmek üzere Ada’nın güneyindeki 'G' ruhsat sahasına intikal etmiştir" dedi.

 

 

G RUHSAT SAHASINA İNTİKAL ETMİŞTİR

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Yavuz sondaj gemisinin KKTC ruhsat sahalarındaki üçüncü sondaj faaliyetine ilişkin AB tarafından yapılan açıklama hakkındaki soruya cevap verdi. Aksoy, "Yavuz sondaj gemimiz, geçtiğimiz cuma günü KKTC hükümetinin 2011 yılında Türkiye Petrolleri’ne verdiği ruhsatlar çerçevesinde, üçüncü sondaj faaliyetini gerçekleştirmek üzere Ada’nın güneyindeki 'G' ruhsat sahasına intikal etmiştir. Bu sahada Ada’nın ortak sahibi olarak Kıbrıs Türklerinin de en az Kıbrıs Rumları kadar hakları vardır. Burada petrol ve doğal gaz bulunması halinde iki taraf da gelirleri birlikte paylaşacaktır" ifadelerini kullandı.

 

 

AB, KIBRIS TÜRKLERİNİN HAKLARININ GASP EDİLMESİNE SESSİZ KALDI

Bu çerçevede Kıbrıs Türk makamlarının hidrokarbon kaynaklarının ve gelirlerinin hakça paylaşımına yönelik 13 Temmuz 2019 tarihinde yaptığı önerinin halen geçerli ve çözüm için önemli bir fırsat olduğunu belirten Aksoy, şunları kaydetti:

"AB, ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin Doğu Akdeniz’deki haklarının gasp edilmesine 2003’ten beri sessiz kalmıştır. Yaptığı hiçbir açıklamada Kıbrıs Türklerine değinmemiş, Kıbrıs Türklerinin varlığını ve haklarını yok saymıştır. AB öncelikle birlik dayanışması kisvesiyle bu gerçeklikten uzak, ön yargılı, çifte standartlı politikalarını sona erdirmelidir. Kıbrıs Türklerinin Ada’nın doğal kaynakları üzerindeki hakları garanti altına alınıncaya ve 13 Temmuz 2019 önerisi çerçevesinde bir işbirliği mekanizması kurulana değin Ada’nın güneyinde de Kıbrıs Türklerinin haklarını korumaya devam edeceğimizden kimse şüphe duymamalıdır."

İSRAİL BÖLGESİNE SINIR

G" ruhsat bölgesi, Kıbrıs adasının güneydoğusunda, İsrail'in Tamar ve Leviathan rezerv bölgeleri ile sınırdaş!

YORUMLAR 59
  • Safya HARMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    ''Allah "Elbette üstün geleceğim, ben ve elçilerim" diye yazmıştır. Şüphesiz Allah güçlüdür, üstündür.''
    Cevapla
  • Safya HARMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    ''Ey iman edenler! Size, bulunduğunuz toplantılarda "Yer açın" dendiğinde yer açın ki Allah da size genişlik versin. "Davranıp kalkın" dendiğinde de kalkın ki Allah içinizden (gerçekten) iman etmiş olanları ve ilme kavuşmuş olanları yüksek derecelere çıkarsın. Yapıp ettiklerinizden Allah tamamen haberdardır.''
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Haydi bulun artık şu GAZ yataklarını ...
    Cevapla
  • Haci Halil Yurtsever 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardimciniz olsun bu isin donusu yok 82 milyon arkanizda devam boyle
    Cevapla
  • Ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir yorumcu Akdeniz de 10 yıllık doğalgaz bulunabilir tahmininde bulunuyor, bu tahminle bile ülkemiz ekonomisine katkısını şöyle izah edebiliriz. Her yıl 50 milyar dolar enerji harcama ile 10 yılda 500 milyar dolar yapar, 500 milyar dolar ülkemiz ekonomisi içinde 10 yıl içinde kaldığı zaman ekonomimize çok büyük katkı sağlayacağını, hatta uçuracağını düşünebiliriz, yeter ki enerji kaynaklarımızı sabır ile ve bıkmadan derin sondaj teknolojisi ile petrolümüzü ve dogalgazımızı buluncaya kadar çalışmalıyız, Allah yardımcımız olsun,...
    Cevapla
  • kırkdort4444 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen, inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!