İnfaz düzenlemesi şekillendi... Taslak metin ortaya çıktı

Adalet Bakanlığı ve AK Parti'nin aylardır üzerinde çalıştığı infaz düzenlemesinin taslak metni ortaya çıktı. Henüz teklif halini almayan düzenleme ile çok sayıda suç infaz düzenlemesi kapsamına alınmayacak.

 İnfaz düzenlemesi şekillendi... Taslak metin ortaya çıktı
İnfaz düzenlemesi şekillendi... Taslak metin ortaya çıktı
GİRİŞ 21.01.2020 13:58 GÜNCELLEME 21.01.2020 14:59
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

17 maddelik taslak metinde infaz düzenlemesi kapsamına alınmayacak suçlar kalem kalem yazıldı.

 

 

Kapsam dışı tutulan suçlar şöyle sıralandı:

"Terör suçları, örgütlü terör suçları, kasten adam öldürme, cinsel istismar, kadına ve çocuğa şiddet, soykırım suçları, insanlığa karşı işlenen suçlar, insan üzerinde deney suçu, organ ve doku ticareti, reşit olmayana cinsel istismar, çocukların cinsel istismarı suçu, devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik fiiller, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs, TCK'nın 76'ncı maddesinde düzenlenen (Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence, eziyet veya köleleştirme, kişi hürriyetinden yoksun kılma, bilimsel deneylere tabi kılma, zorla hamile bırakma, zorla fuhşa sevk etme) suçların tamamı her türlü eziyet, işkence, Atatürk aleyhine işlenen suçlar ve Orman Kanunu'na aykırı suçlar."

 

 

Taslak metinde sayılan bu suçlar dışındaki suçlar infaz düzenlemesi kapsamına alınacak. İnfaz düzenlemesi, soruşturma ve kovuşturma aşamasındaki dosyaları kapsamayacak. Soruşturma ve kovuşturma aşamasında tutuklu yargılananların tutukluluk hali devam edecek.

YORUMLAR 32
  • Dyg 4 yıl önce Şikayet Et
    Damdan duserseniz anlarsiniz muhaletfet olmak icin yazmayin cocuklarimiz babasini bekliyor verin artik yasayi infaz duzenlemesi ciksiiiin
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    İnfaz dunlemesi bekliyoruz ciksin artiiiiiiiik
    Cevapla
  • Nesrin KURNAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Genel anlamda af çıkmasına taraf değilim, karşıyım. Bu habere göre af mı çıkacak demek burada öyle bir ifade yok anladığım kadarı ile. Belki daha AğIR yaptırımlar uygulanacak bir düzenleme çıkacaktır. Zaten vatandaşın talepleri de caydırıcı cezaların gelmesi yönünde. Mesela uyuşturucu ile ilgili suçlar için af çıkması düşünülemez, degil mi?
    Cevapla
  • Mete TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    Eee gecenin bir yarısı evime girerek benim ve ailemin huzuruna kaçıran, veya biz evde yokken eve girerek her tarafı talan eden hırsızlara af mı geliyor? Eğer böyle olursa yazıklar olsun. Hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla
  • Torbacılar Yaşadı 4 yıl önce Şikayet Et
    Hırsıza torbacıya özel yasa bravo valla diyecek bişey bulamıyorum uyuşturucuyla mücadeleye devam yersen
    Cevapla
  • xxx 4 yıl önce Şikayet Et
    Düzenleme bir genel af niteliğinde olmayacak yukarıda sıralanan suçlar dışında ceza almış kişilerin içeride bulunma sürelerinde yaşanacak kısalma nedeniyle erken tahliye olabilecekler. yani yukarıdaki sayılan suçlar dışındaki durumlara af geliyor, yukarıdaki suçlar hariç tutulacak demek istiyorlar ama anlatamamışlar, zeka eseri bir açıklama olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı