Erdoğan: Hedefimiz Libya krizini Almanya ile sonlandırmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel Türk - Alman Üniversitesi'nin açılışında konuştular. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'da hedeflerinin krizi Almanya ile beraber sonlandırmak olduğunu söyledi.

GİRİŞ 24.01.2020 11:14 GÜNCELLEME 24.01.2020 12:34
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel Beykoz'daki Türk Alman Üniversitesi’nin yeni binalarının açılışını yaptılar

 

 

Almanya Başbakanı Merkel'in konuşmasından satırbaşları: 

Türk - Alman bilim ilişkileri Türk - Alman Üniversitesi'yle başlamadı. Türkiye'nin cömert teşvikleriyle başlamıştır. Nazi döneminde Türkiye'ye 80 bilim adamı geldi. Ankara Üniversitesini tasarlayan Alman bilim adamıdır. Birçok Alman bilim adamı Türk eğitim sistemine katkı sağladı. Türkiye milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapıyor. Bunu takdirle karşılıyoruz. Türk - Alman Üniversitesi'nde Suriyelilere destek veriyor. Bilimin özgürlüğe ihtiyacı vardır. Yeni eleştirel bir söyleme ihtiyacı var.

"BURADAKİ ÖĞRENCİLER BİZİM İÇİN GÜÇLÜ BİR BAĞ"

Türk - Alman Üniversitesi 2013'te faaliyetlerine başladı. Bugünkü kampüsler gerçekten göz alıcı. Bu üniversite iki ülke arasındaki güçlü ilişkiyi barındırıyor. Burada emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu üniversite büyük bir fırsat. İlişkilerimizi ileride daha da güçlendirecek. Buradan mezun olan öğrenciler bizim için güçlü bir bağ olacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Sayın Şansölye, sayın bakanlarımız, sevgili öğrenciler hepinizi kalbi duygularımla selamlıyorum. 

Değerli dostum Merkel'i ülkemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Sayın Şansölye'nin ziyaretiyle üniversitenin resmi açılışını da yapıyoruz. 

Burası bir devlet üniversitesidir. Kısa süre içerisinde akademi dünyamızın lokomotifleri arasına girmiştir. 

2019 yılında 2385 öğrenciye ulaşmış durumda. Kapasite olarak 7 bine kadar alacağız. 237 akademik personelle eğitim sisteme katkı sağlıyor. 

Mensuplarına Alman kuruluşlarında staj yapma imkanı vermesini sağlıyor. Merkel ile Libya başta olmak üzere bölgesel konuları ikili ilişkilerimizi görüşeceğiz. 

Siyasi hayatından önce bilim insanı olduğunu biliyoruz.18 Nisan 1994 yılında imzalanan gençliğe yönelik anlaşmayı sayın Merkel'in gençlik bakanı olarak imzaladığını biliyoruz. 

Türk - Alman Üniversitesi'nin dostluğumuzun bir simgesi olacak. Türkiye olarak üniversite kapasitemizi her alanda çok genişlettik. Üniversite harçlarını biz kaldırdık. Uluslararası öğrenci sayımız her yıl katlanarak devam ediyor. 

Türk - Alman Üniversitesi başarılı bir şekilde ortaya konmuş bir projedir. Türk - Alman Üniversitesi'nin başarısı diğer kurulacak uluslararası üniversitelere güzel bir örnektir. 

Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de yaşananlar coğrafyamızda nelerin yaşandığı malumdur. Suriye'de 9 yıldır süren çatışmalardan sadece bizim gibi komşular değil Almanya gibi ülkeler de etkileniyor. Libya'da da eğer önlem alınmazsa burada da büyük bir dram yaşanacaktır. Berlin zirvesi için katkılarından dolayı Almanya'ya teşekkür ediyorum. 

Burada darbeci Hafter'e baskı yapılması gerekir. Dün yine sivil vatandaşları hedef aldı. Uluslararası kamuoyu Suriye'de yaptıkları yanlışları bu kez Libya'da yapmazlar. 

Libya halkının yanındayız. Bu süreçte Alman dostlarımızla beraber çalışacağız. Libya'daki kaosu bitirmek için ortak çalışmalar yapacağız. 

YORUMLAR 24
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin düşman sıralaması. 1 ingiltere 2 almanya 3 israil 4 iran 5 abd 6 fransa 7 rusya.... bu benim görüşüm... ingiltere ve almanya olmazsa abd ve israil hiçtir..
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Baktı rusyada iş yok. Almanya ile yeni ortaklık sinyali.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada bakın hiç abartmadan yazıyorum Alman’lar kadar kendini büyük gören, böbürlenen, başkalarını hor gören başka bir millet yok . Alman medyası Gurbetci Genc kardeşimizin yazdığı gibi tamamen siyonistlerin ve ABD’nin elinde ve bu taş kafalı Hans’lar hemen sazan gibi atlıyor işin arkasını öğrenmeden. Türk-İslam düşmanlığı Alman toplumunda giderek artıyor yapılan saldırılarda bunların delili. Bakın geçen hafta Alman devlet televizyonunda bu İran-ABD meselesi görüşülüyordu iş İsrail’e gelince İsrail Alman devletinin güvencesi altındadır kimsenin yok etmesine izin veremeyiz diyorlar o yüzden ortaklığı falan geç sen bence kardeşim
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman’lar ABD’nin sömürgesi ne ortaklığı. ? Ülkeden kaçan bütün PKK’lı ve Fetöşcü teröristler Almanya’ya kaçıyor bu terör örgütlerinin Avrupa’da ki merkezi Almanya ayrıca Altay tankına yerli motor üretilene kadar Alman motorları kullanılacaktı ama Alman’lar motor vermedikleri için seri üretim başlayamıyor bunlarla ne ortaklık yapacaksın ?
    Cevapla
  • Gurbetci Genc 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis basta oldugu sürece almanlar türkiyenile hic bir zaman is birligi yapmaz. Bu gevurlardan dost olmaz! Almamyada yasiyorum. Medya komple siyonistlerin elinde. Almamlar medyada yazanlara cok cabuk inanan bir millettir.
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede okuycak okul bitincede almanya alcak.Modern beyin pazari..tipki ingilizlerin hindistanda yaptiklari gibi..Okulu bitiren hemen ingiltereye gidiyor.
    Cevapla
  • Mehmet akif 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada Türk üniversitesi varmı?
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Cengiz Kardeşim aynen katılıyorum sana bunlar hatta Fetöcüleri kullanıp liberal İslam diye bir kampanya bile başlattılar. Kadından müezzin, imam yapıyorlar, hadissiz, peygambersiz, kuransız ve sünnetsiz bir İslam hayali kuruyorlar. Camilerde milletimizin şuurunu yerinde tutuyor asimile olmalarını engelliyor diye bu kadar kuduruyorlar
    Cevapla
  • Cengiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya böyle bir şeye müsaade edermi. Tüm türk cami imamlarını ajan olmakla suçladı, ve medyada cadı avcılığı yaptı. Tüm dünya teröristlerine de ev sahipliği yapıyor. Almanya bu demek.
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Köln’de Anadolu üniversitesi var ama orda Türk gençleri okuyor Türkiye’de ki Alman üniversitesinde ise bizim gençlerimiz okuyor onlarında beyinlerini yıkayıp Avrupa’ya hayran bırakıp beyin göçünü tetikliyorlar ve gençler okulları biter bitmez kaçıyor Türkiye’den
    Cevapla
  • Orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Libya düzelmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı