Son dakika: Bakan Soylu'dan çok önemli uyarı

içişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sürsürü Mahallemizde ise 6 vatandaşımız enkaz altında. Arama-kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir" dedi. Bkan Soylu yardımlar konusunda uyarıda bulunarak, "Türkiye’nin her tarafından AFAD koordinasyonuyla sağlanan yardımlar bölgemize ulaştırılıyor. AFAD yönlendirme yapmadan kimse Elazığ ve Malatya’ya kendi başına bir şey göndermesin." dedi.

GİRİŞ 26.01.2020 12:42 GÜNCELLEME 26.01.2020 13:17
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgesindeki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

 

 

Bakan Soylu şunları söyledi:

"Toplam 35 vatandaşımız hayatını kaybetti ve yine bu saate kadar göçük altından toplam 45 vatandaşımızı sağ olarak çıkardık. 4'ün üzerinde 20 adet artçı deprem meydana geldi. Toplam 608 artçı deprem meydana geldi. Enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Mustafa Paşa mahallesindeki son vatandaşımızı da çıkardığımız bilgisini verdiler.



SÜRSÜRÜ MAHALLESİ'NDE 6 KİŞİ ENKAZ ALTINDA

 

 

Sürsürü'de de 6 vatandaşımız enkazın altında. Bizim ümidimiz vardır. Hala ümit saatleri içindeyiz. Arama kurtarma çalışmalarından sonra barınma, temel ihtiyaçların karşılanması, ısınma, yiyecek ihtiyaçlarımızı devam ettiriyoruz. Çadırların içine ısıtıcıları da gönderiyoruz. Tüm vatandaşlarımızın yemek, kalma yerlerini temin etmeye çalışıyoruz. Artçı depremler devam ediyor, çadırlarımızı sevk ediyoruz. Ama spor salonlarımız, okullarımız, taziye evlerimiz açık ve sıcak. her birinin önünde aş evlerimiz var. Toplu barınma merkezlerinde barınabilirsek işimizi daha da kolaylaştıracağız.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BÖLGEDE

Diyanet İşleri başkanımız burada. Hocalar vasıtasıyla depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak için çalışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanımız geldi dün. Rehber öğretmenler vasıtasıyla tüm çocukların taranmasına başlandı.  Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız zaten çalışmalarına devam ediyor.

KİMSE KENDİ BAŞINA BİR ŞEY GÖNDERMESİN

Türkiye’nin her tarafından AFAD koordinasyonuyla sağlanan yardımlar bölgemize ulaştırılıyor. AFAD yönlendirme yapmadan kimse Elazığ ve Malatya’ya kendi başına bir şey göndermesin.

10 BİNİN ÜZERİNDE ÇADIR SEVK EDİLDİ

Barınma, temel ihtiyaçların karşılanması, ısınma ve yiyecek çalışmalarını sürdürüyoruz. 10 binin üzerinde çadır sevk ettik. Çadırlara ısıtıcıları da gönderiyoruz. İaşeleri de temin etmeye çalışıyoruz. Artçı depremler devam ediyor. İhtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz.

ACİL KİRA YARDIMI VERECEĞİZ

Malatya ve Elazığ’a çağrımdır. Kaymakamlıklarımız 24 saat açık.  Hasarla ilgili… Köylerimize de çıkaracağız. Jandarma koordinasyonuyla onların da müracaatlarını alacağız. Evi sağlam olanın gitmesini kendilerine bildireceğiz. Sağlam olmayanların acil kira yardımlarını vereceğiz, sonrasını da TOKİ, AFAD ile çözmeye çalışacağız.

BAKAN KOCA YARALILAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Sağlık Bakanı Fahretttin Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Toplam hayatını kaybeden vatandaşımızın sayısı 35 oldu. Hastanelerimize başvuran sayısı 1607. Üçte ikisi panik ve kaygı sebebiyle müracaat etmişti. 594 kişi yaralı sayısı. Hastanelerde tedavileri devam eden hasta sayısı 104’e düştü. Şu an Elazığ’da toplam yoğun bakımda yatan hasta sayısı 13’e düştü.39 saatlik zaman diliminde UMKE, 112 ekibimiz 2625 kişi sahada hizmet veriyor. UMKE dünyanın gönüllü çalışan 12 bin kişiye sahip en büyük sağlık kuruluşu.

Dün hepimizin yakından görmüş olduğu Emine Kuştepe’nin Azize Çelik ile olan telefon konuşmasına hepimiz şahit olduk. Diyaloğu hepimizi duygulandırdı. Azize Çelik ile diyalogdan kurtarılan hasta sayısı 6 oldu. Azize Çelik yoğun bakımda, genel durumu iyi. Eşi ve çocuğu da serviste. Genel durumları iyi. 2.5 yaşındaki evladımız Yüsra Yıldız, annesine ulaştığımızı söylemiştim. Kendisine ve eşine kapanan Ayşe Yıldız’ın kocasını kaybettik. Yüsra’nın annesini de sağ olarak kurtardık. Yüsra da ciddi ezikleri olmayan bir bebeğimiz Sahra hastanelerine ihtiyacımız olmadı.

YORUMLAR 25
  • VATANSEVER 4 yıl önce Şikayet Et
    Demir ve Çimento fabrikaları çok iyi Denetlenmelidir.Kalitesiz ve Standart dışı malzeme kullanan fabrikalar çok ağır cezalandırılmalıdır.
    Cevapla
  • ACİLEN 4 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetimiz, ACİLEN TÜRKİYE'deki bütün Çimento ve Demir Fabrikalarını çok çok iyi incelemelidir.Denetimler artırılmalıdır. Standartlara uygun olmayan malzeme kullanan fabrikalar çok ağır cezalar verilmelidir.İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALIDIR.
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet 99 depreminde ortada yoktu çok şükür şimdi her şey tıkır tıkır görmek isteyen görür
    Cevapla
  • Doğu-Batı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanımız, Bakanlarımız; Rabbim sizleri başımızdan eksik etmesin. Yollarınız açık olsun. Sayın Süleyman Soylu; Dilerim Allah' tan Recep Tayyip Erdoğan' dan sonra Cumhurbaşkanımız sen olursun. Senin gibi dirayetli bir insana ihtiyacımız var.
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm Hükümet yetkililerini tebrik ediyorum. Çok başarılı bir çalışma gerçekleştirdiler helal olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Fidan, Batı'ya tarihi uyarıyı yapıp ekledi: Dünyayı bekleyen asıl kriz..
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi