Fahrettin Altun'dan uluslararası topluma çağrı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD’nin sözde barış planına karşı çıkmak üzere uluslararası topluma ortak duruş çağrısı yaptı.

Fahrettin Altun'dan uluslararası topluma çağrı
Fahrettin Altun'dan uluslararası topluma çağrı
GİRİŞ 30.01.2020 09:50 GÜNCELLEME 30.01.2020 10:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD’nin sözde barış planına karşı çıkmak üzere uluslararası topluma ortak duruş çağrısı yaptı. Altun'un açıklamaları şöyle:

 

 

Uluslararası toplum, Filistin’e yapılan haksızlık karşısında ortak bir duruş sergilemelidir. Filistin mücadelesinin akıbeti, bölgedeki bazı ülkelerin dar görüşlü ulusal çıkarları ya da bu ülkelerin liderlerinin daha da dar görüşlü şahsi menfaatlerince belirlenemez. 

Bazı Körfez ülkeleri, İsrail’in işgalini resmen kabul eden sözde barış planını benimsemeye dünden hazır gibi davranıyor. Bu ülkeler tarihe, Filistinlilerin haklarının çalınmasını olanak tanıyan ülkeler olarak geçecekler. Filistinlileri de meşru birer taraf olarak kabul etmeyen bir planın hiçbir meşruiyeti olamaz.
 
İsrail’deki yönetim ne iddia ederse etsin Kudüs İsrail’e ait değildir. Bu oldubittiye ortak olan devletler de bu kutsal şehrin çalınmasında suç ortakları olacaklardır. Kudüs’ün statüsünü değiştirmeye hiçbir tek taraflı açıklama yetmez. 

 

 

Gerçek bir Filistin devleti, Filistinlilerin haklarının korunması ve Kudüs’ün statüsünün layık olduğu şekilde belirlenmesi, ancak ve ancak Arap dünyası, Müslüman dünyası ve adalete inananlar birlikte hareket eder ve aynı doğrultuda ses verirse mümkün olabilir. Her bir aktörün, üzerine düşen tarihi sorumluluğu göz önünde bulundurması gerekmektedir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence israile en yakın sınır kapısında oturma eylemi yapılmalı türkiyede. Binler onbinler toplanırsa, biz yürümeye hazırız mesajı verilirse eminim tc devleti de etkin rol oynayacaktır. Yoksa kudüs gitti gider
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı