Destici: Bugün İdlib'i terk edersek yarın Afrin'i terk etmek zorunda kalırız

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin Suriye'de tehditlere boyun eğmemesi gerektiğini belirterek "Bugün İdlib'i terk edersek yarın Afrin'i terk etmek zorunda kalırız." dedi.

Destici: Bugün İdlib'i terk edersek yarın Afrin'i terk etmek zorunda kalırız
Destici: Bugün İdlib'i terk edersek yarın Afrin'i terk etmek zorunda kalırız
GİRİŞ 04.02.2020 14:14 GÜNCELLEME 04.02.2020 14:14

Destici Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Elazığ depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Deprem bölgesini ziyareti sırasında yürütülen çalışmalara şahit olduklarını dile getiren Destici, bu çalışmaları takdir ettiklerini söyledi. Destici, Suriye rejimi unsurlarınca İdlib'deki gözlem noktalarına gerçekleştirilen saldırıda şehit olan askerlere de rahmet diledi.

İdlib'de bir insanlık dramı yaşandığını ifade eden Destici, "Rejim, Rusya, bazı gruplar ve güçler bu insanları terör gruplarıymış gibi dünyaya lanse etmeye çalışıyor. Bunun gerçek olmadığını ve orada insanlık dramı yaşandığını herkesin bilmesi ve buna göre tavır alması gerekiyor." diye konuştu.

"Türkiye'nin İdlib'de radikal grupları desteklediğine" yönelik haksız ithamlar olduğuna işaret eden Destici, bu radikal grupları körfez ülkelerinin bazılarının desteklediğini herkesin çok iyi bildiğini ancak bu ülkelere karşı bir tavrın olmadığını belirtti.

"Türkiye'yi suçlayarak bölgeden çıkarmak istiyorlar." diyen Destici, şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye'yi bölgeden çıkarırken de rejime karşı olan Suriye'nin milli unsurlarını da çıkararak Türkiye'ye göndermenin çabası içindeler. Türkiye'nin oradaki radikal gruplarla işi olmaz. Türkiye, Suriye'nin milli ordusuyla birlikte. Bu unsurlar dışarıdan gelmiş unsurlar değil, Suriye'nin yerli unsurları. Suriye'de iç savaşı körükleyenler, dışarıdan getirilen terörist gruplar. Türkiye'nin bunlarla işi yok. Türkiye'nin tek yerli ittifakı var, o da Suriye Milli Ordusu. Buna rağmen Türkiye haksız bir ithamla karşı karşıya. Türkiye bu tehditlere boyun eğmemeli ve sonuna kadar mücadelesini sürdürmeli. Bugün İdlib'i terk edersek yarın Afrin'i terk etmek zorunda kalırız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!