Son dakika: Erdoğan son resti çekip operasyon için tarih verdi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndaki ödül töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İdlib'deki çözümün, rejimin saldırganlığı ve anlaşmalardaki sınıra çekilmesi ile sağlanabileceğini belirterek, "Aksi takdirde şubat bitmeden bu işi yapacağız" dedi.

GİRİŞ 15.02.2020 21:43 GÜNCELLEME 16.02.2020 19:01
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndaki ödül töreninde önemli açıklamalarda bulundu. İdlib'de rejim güçleri tarafından sivil halka gerçekleştirilen saldırıları dozajı artmaya devam ederken son günlerde Türk askerine yönelik yapılan alçak saldırılar Türkiye'yi harekete geçirdi. Esad rejimine misliyle karşılık verilirken rejim unsurlarının İdlib bölgesinden tamamıyla çekilmesi için diplomasi trafiği devam ediyor. Erdoğan son dakika yaptığı açıklamayla rejimin anlaşmalardaki sınırlara çekilmemesi durumunda şubat ayı içerisinde Türkiye'nin bunu askeri güçle gerçekleştireceğini dünyaya ilan etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın açıklamalarından satır başları:

ŞUBAT BİTMEDEN BİZ BU İŞİ YAPARIZ

 

 

Rejim güçleri, Soçi Muhtırası'nın sınırlarına çekilene kadar İdlib'deki sorun çözülmeyecektir. Erdoğan: "İdlib'deki sorun çözülmedikçe ne buradan sınırlarımıza yönelen yeni kitlelerin ne de ülkemizdeki Suriyelilerin dönüşü mümkün olmayacaktır. İdlib'deki çözüm, rejimin saldırganlığının durdurulması ve anlaşmalardaki sınıra çekilmesi, aksi takdirde şubat bitmeden bu işi yapacağız.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını yaptığı anlardan bir kare

TERÖRDEN VE REJİMDEN TEMİZLEMEZSEK BİZE UYKU HARAMDIR

Suriye'yi terör örgütlerinden ve rejimin zulmünden temizlemeden bize huzurla uyumak haramdır. Türkiye'nin Suriye'de davetsiz misafir olduğunu öne sürenler, acaba kendilerinin dünyanın dört bir yanında davetsiz şekilde yürüttükleri faaliyetleri aynı şekilde tarif edebilecekler mi? Bunu dostlarımızın desteğiyle gerçekleştirebilirsek memnuniyet duyarız. Bu işi zor yoldan yapmamız gerekiyorsa ona da varız. Türkiye'nin Suriye topraklarını işgal veya ilhak gibi niyeti asla söz konusu değildir biz işgal ve ilhakın önüne geçmenin gayreti içindeyiz

YORUMLAR 50
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Erdoğana? Resmen Katil Esed,e Resti çekti!?.
    Cevapla
  • uc bes 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun RTE na mazlumlarin sesi oldugu icin.Yakinda savunma sanayisinde eksiklerimiz olan Hava savunma ve yuksek olcekli motor bilgi transferleri ve uretimi ilede sayin Cumhurbaskanimiz sayesinde Turkiye fazla degil 2 sene icinde Dusmanlarin bulasmak istemedigi Dostlarinda birakmak istemeyecegi bir ulke durumuna gelecegiz.
    Cevapla
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de oyun içinde oyun var dikkat edelim orada Rusya İran var
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    SADECE KENDİMİZE GÜVENMELİYİZ (ABD?) : Ohh ne ala Suriye sınırından geçecek kaçakçılar arasından PKK'lı Fehman Hüseyin gececek diye Uluderede kaçakçılarımızı bombalat ;Türkiye ile Suudiler arası bozulsun diye LAILA discoda Arapları tarat, Kaşıkçıyı Türkiyede parçalat; Türk-Rus-İran birlikteliği ASTANA'yı baltalamak için Rusyanın düşen uçağına ÖSO bölgesinden füze atıldı de, Vurulan Türk tankınında RUS tanksavar füzesi ile vuruldu de, İran sınır karakollarından ateş ettir askerimizi şehit ettirr..!?? İran ile Türkiye arası kriz çıksın diye İrandan kalkan 2 Türk Hava Yolları uçakları arasında 3-5 dakikalık kalkış aralığı olan Ukrayna uçağını yanlışlıkla Türk uçağı diye vur???
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizdeki Suriyeli gençlere askeri eğitim verilsin ve Türk askerinin desteğiyle ülkelerine gönderilerek mücadele de aktif bir şekilde görev alsınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!