Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib'de rejimin ateşkes ihlallerinin 20 bin civarına ulaştığını söyledi.

GİRİŞ 17.02.2020 19:17 GÜNCELLEME 17.02.2020 20:05
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yapıyor. Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Rejimin ateşkes ihlali 20 bine ulaşmıştır. Rejim saldırganlık içinde. İdlib'de ateşkes yeniden tesis edilmeli. 

 

 

Türkiye terörle mücadele misyonuyla Suriye'de bulunmaktadır. Bazı partilerin il kongrelerinde 'İdlib'de ne işimiz var gibi' yaklaşımlar ortaya konduğunu görüyoruz. Yakın zamana kadar DEAŞ Türkiye ile sınırdaş haline gelmeye çalışıyordu. Ülkemiz topraklarını tehdit eden birtakım saldırılar gerçekleşiyordu. Bugün 30 kilometre bu derinlik olmasaydı, burnumuzun dibinde fiili olarak bir terör devletçiği kurulmuş olacaktı. Şimdi İdlib'de ne işiniz var diyenler, terör devleti kurulmasına neden göz yumdunuz diyeceklerdi.

LİBYA'DA ATEŞKES ÇABALARI

 

 

Batı'nın Suriye'de yaptığı hatalar Libya'da tekrarlanıyor. Türkiye'nin çabaları dünyada kayda geçmiştir.

Avrupa Birliği, Akdeniz'de yeni bir operasyon başlatacak. Bu bile yaklaşımdaki sağlıksızlığı gösteriyor."

HİLMİ ÖZKÖK AÇIKLAMASI

Eski Genelkurmay Başkanları İlker Başbuğ ve Hilmi Özkök'ün açıklamalarına ilişkin Çelik:

Bizim siyasi hafızamız kuvvetlidir. Silahlı kuvvetlerden çok sayıda asker çeşitli sebeplerden atılırken bunların hepsi terör örgütü mensubu olduğu için mi atılıyordu? Ya da devlet tarafından terör örgütü olarak tanınmamış bir takım yapılara sahip olanların hiçbiri atılmıyor muydu? Yıllarca Türkiye'de en çok tartışma konusu olanların bir tanesi ordudan atılmaların objektif kriterlere dayanıp dayanmadığıdır. Pek çok insan eşinin kılık kıyafeti yüzünden ya da dindarlığı yüzünden atılmıştır. Bunlar Türkiye'de yaşandı. Herkes kendi dönemiyle ilgili olarak, kendisinin mükemmel işler yaptığını kendisi dışında herkesin hatalı davrandığını söylemek gibisinden maalesef çok indirgemeci bir yaklaşım üzerinde gidiyor.

EK GÖSTERGE VE İNFAZ DÜZENLEMSİ

Benim bildiğim bu konularla ilgili çalışmalar devam ediyor. Yeni bir bilgi yok. Bu çalışmalar tamamlandığında biz de gereken bilgiyi veririz. Şu an da o konular üzerindeki çalışmalar devam ediyor.

2004 MGK TARTIŞMALARI

MGK kararları tavsiye kararlarıdır, hükümet bunu değerlendirir. O zamanki belgelere bilgilere baktığınızda toplumun neredeyse tamamı bir sürü kararla suçlanıyordu. Bunlar devletin ilgili kurumları tarafından takip ediliyor. Terör örgütü olduğu ortaya çıktıktan beri, 7 Şubat MİT krizi, 17-25'te sahte bilgi belgeyle, yaptığı bütün bu faaliyetlere baktığınızda kim bunlarla mücadele etti, kim masum göstermeye çalıştı. Kim o kurumlara destek verdi, kim bununla mücadele etti? FETÖ'ye dönük olarak çok az cümle kuranlar, onları mazur göstermeye çalışanlar, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na en saygısız ifadeleri kullanıyorlar. Bu mücadelenin başında Cumhurbaşkanı'mız vardı. Hükümetlerimiz her alanda bununla ilgili en kararlı mücadeleyi vermiştir, bu bir işgal projesidir, yabancı kaynaklı. Bununla kim mücadele ediyor çok açık ve nettir. O zamanki istihbarat havuzlarına bakarsanız toplumdaki belli bir dar çerçeve dışında suçlanmamış kimsenin kalmadığını görürsünüz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 33
  • alper 4 yıl önce Şikayet Et
    durduralım ozaman okadar güçsüzmü ordumuz gerekeni yapsın
    Cevapla
  • Doğukan 4 yıl önce Şikayet Et
    Rejimi durdurup yok etmenin tek çözüm yolu var o da şu ; Suriyeli tüm gençlere askeri eğitim vereceğiz ve de SMO ordusuna katıp Hilal şeklinde Esedi çevreleyip yerin dibine gömecekler ... Onlara yardımımız ancak bu şekilde olursa olur
    Cevapla
  • Nevim 4 yıl önce Şikayet Et
    Sunni, Sii, Alevi Muslumanlarin hepsini Suriye' ye yerlestireceksin. ABD, PYD, Rus, Esad, Suryani, Nasturi yani Hristiyan, Musrik, Munafik hepsinide Suriye Topraklarindan cikaracaksin. Savas boyle kazanilir
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Şaka mısın
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    sabah sabah neyle besleniyorsun
    Cevapla
  • Nevim 4 yıl önce Şikayet Et
    Karsiniza cikan Amerikan Ordusunla, PYD ile Savasacaksiniz. Kuzey Suriye' yi fethettikten sonra Karsiniza Rusya ve Esad' in Ordusu cikacak. Rusya' ya ve Esad' a karsi Savasacaksin. Ve Suriye' yi komple fethedeceksin.
    Cevapla
  • Nevim 4 yıl önce Şikayet Et
    Rejimi durdurmanin bir tek yontemi var Musluman- Hristiyan Savasi, onuda Turkiye' nin Munafiklari yapmaz. Rejimi durdurmanin tek bir yontemi var, Turkiye' de ABD ve NATO askeri uslerini kapatmak. Sunni, Sii, Alevi Turklerden, Araplardan bir Musluman Ordu kurmak. Kuzey Suriye' den baslayarak Lubnan' a kadar inmek. Karsiniza cikan Amerikan Ordusunla, PYD ile Savasacaksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı