Beyoğlu Belediyesi'nden Ekrem İmamoğlu'na cevap

Beyoğlu Belediyesi, İBB Başkanı İmamoğlu'nun İBB arazisinin usulsüz olarak Beyoğlu Belediyesi'ne devredildiğine dair sözlerine tepki gösterdi. İmamoğlu'nun, "Bu resmen meclisteki çoğunluk üzerinden eşkıyalık anlayışı" sözleriyle ilgili, "Bu çirkin ithamlar halkın iradesine yapılmış büyük bir saygısızlık" denildi ve özür dileme çağrısı yapıldı.

Beyoğlu Belediyesi'nden Ekrem İmamoğlu'na cevap
Beyoğlu Belediyesi'nden Ekrem İmamoğlu'na cevap
GİRİŞ 17.02.2020 20:13 GÜNCELLEME 17.02.2020 20:16
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Beyoğlu Belediyesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "İBB arazisi usulsüz olarak Beyoğlu Belediyesi'ne tahsis edildi" iddiasına cevap verdi. Belediyeden yapılan açıklamada, "İmamoğlu'nun çirkin ithamları halkın iradesine yapılmış büyük bir saygısızlıktır" denildi. 

 

 

Beyoğlu Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:

"BÜYÜK SAYGISIZLIK"

 

 

"İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, ‘İBB arazisinin Beyoğlu Belediyesi'ne usulsüz tahsis edildiği’ yönündeki asılsız ve çirkin iddialarını şiddetle kınıyoruz.

Halkın oylarıyla seçilmiş olan bir belediye başkanının yine halkın oylarıyla seçilmiş meclis üyeleriyle ilgili kullanmış olduğu 'Bu resmen meclisteki çoğunluk üzerinden eşkıyalık anlayışı. Kamu vicdanı değil eşkıya anlayışı, eşkıya duruşu. Eşkıyanın ne anlama geldiğini biliyorsunuz, malını gasp etmek' şeklindeki çirkin ithamları, her şeyden önce halkın iradesine yapılmış büyük bir saygısızlıktır.

"CEHALETİN EN BARİZ ÖRNEĞİ"

Sayın İmamoğlu’nun daha önce ortaya attığı ve tamamen yalandan ibaret olduğu ortaya çıkan ”Benden önce 165 milyon TL’lik 5 bina TÜRGEV’e verilmiş” yönündeki asılsız iddialarını, bazı medya organlarında yer alan yalan haberleri kaynak göstererek haklı çıkarma çabasına girmesi cehaletin en bariz örneklerinden birisidir.

Söz konusu arazi içerisinde bulunan yapı yıllardır Beyoğlu Belediyesi Örnektepe Semt Konağı olarak vatandaşlara hizmet etmiştir. Bölge halkının taleplerini tam olarak karşılamakta yetersiz kaldığı için 2018 yılında yıkılan yapının yerine, bölge halkının tüm taleplerine cevap verecek şekilde daha kapsamlı bir proje hazırlanmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beyoğlu Belediyesi işbirliğinde hazırlanan yeni projenin içerisinde; Sağlık Merkezi, Semt Konağı, Gençlik Merkezi, Kütüphane, Muhtarlık, Belediye misafirhanesi, 158 araç kapasiteli otopark, çok amaçlı toplantı salonu, STK ve amatör spor kulüpleri için yönetici odaları bulunmaktadır. ‪Bu alanlar tamamen Beyoğlu halkının kullanımında olacaktır.

Bölge halkının talepleri doğrultusunda hazırlanan yeni proje inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinin oy çokluğuyla almış olduğu kararla Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edilmiştir. Dolayısıyla İBB Meclisi tarafından Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edilen taşınmazlar hiçbir dönem TÜRGEV’e tahsis edilmediği gibi şimdi de tahsisi söz konusu değildir.

"ANCAK ART NİYETLE İZAH EDİLEBİLİR"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu her zamanki gibi kamuoyunu yanıltmaktadır. Kendilerinin bu tavrı ancak hukuku bilmemekle, niyet okumayla ve art niyetle izah edilebilir.

Sayın İmamoğlu’nu halkın oylarıyla seçilmiş İBB Meclisinden ve İstanbul halkından özür dilemeye davet ediyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 32
  • Ali Hacihasanoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi sık sık seçilmiş olduğundan dem vurur ama başka secilmişlere dilediği gibi konuşur tam bir diktatörlük örneği.
    Cevapla
  • GÖRELE... 4 yıl önce Şikayet Et
    ya imam oğlu denilen şahıs sen kavgadan gerginlikden sinir bozucu hareketlerde başka bir şey bilmezmisin ey istanbullular sizin için şunu yapdım yapıyorum de yahu sen ne mendebur adamsın yemin ederim seni görünce vücudumda olumsuz birşeyler oluyor hiç olmasa çıkma ortalığa görünme kardeşim iyi olacak dedin geldin ama kötü oluyor canım sıkılıyor biz istanbulda yaşamanın kolay yollarını arıyoruz bize hizmet lazım yeter artık aklını başına topla....bin tane daha yazarım amaaaaaaaaaaaaaaaa??????????
    Cevapla
  • yiğido 4 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu Halkın parasını zam altından çal, tuhaf sanatçılara belediyenin parasını peşkeş çek. Millet senden müzik şöleni beklemiyor. Halk suda ulaşımda doğal gaz da ucuzluk bekliyor.
    Cevapla
  • alican martı 4 yıl önce Şikayet Et
    beşhar esad ile ekrem imamoğlu aynı. ikisinin yüzleri birebir aynı.
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu memleket biribirine dalaşarak gol atarak yönetilmez yazık hemde ne yazık. Bazı şeyler karşılıklı mutabakatla olmadığı sürece kavga bitmeyecektir. yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor