Türkiye'den İdlib'e harekatla ilgili son dakika açıklama

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya ile İdlib görüşmelerine ilişkin, "Henüz istediğimiz noktada değiliz, belki liderler görüşebilir" dedi. Çavuşoğlu, "İdlib harekatı ne zaman olacak" sorusuna, "Kararını sahadaki gelişmeler doğrultusunda Cumhurbaşkanımız verir" yanıtını verdi.

Türkiye'den İdlib'e harekatla ilgili son dakika açıklama
Türkiye'den İdlib'e harekatla ilgili son dakika açıklama
GİRİŞ 20.02.2020 10:20 GÜNCELLEME 20.02.2020 13:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber'de gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı.

 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya ile İdlib görüşmelerine ilişkin, "Henüz istediğimiz noktada değiliz, belki liderler görüşebilir. Düşüncelerimizi Rus tarafına ilettik, temaslar devam edecek" dedi. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İDLİB HAREKATI NE ZAMAN OLACAK?

"Kararını sahadaki gelişmeler doğrultusunda Cumhurbaşkanımız verir.

RUSYA İLE GÖRÜŞMELER

ABD Rusya'yla yaşadığımız sorundan dolayı bize yaklaşıyorsa samimiyeti sorgulanır. Rusya bize harita dayatmadı, karşılıklı pozisyonlarımızı belirten haritalar verdik. 

DOĞU AKDENİZ'DE SONDAJ GERİLİMİ

İhtiyaç olursa ilave gemi gönderilmesinde tereddüt etmeyiz.

LİBYA'DAKİ DİPLOMATİK SÜREÇ SONA MI ERDİ?

Biz Serrac'ı ikna ettik ama Hafter kaçtı. Sahada hep ihlallere devam etti. Berlin Konferansı bizim çabalarımız sayesinde başladı. Berlin Konferansında da aldığımız ortak deklarasyona Hafter destek vermedi. Toplantı mekanına bile gelmedi. İhlaller devam ettikten sonra, Serrac da görüşmelerden çekildiğini açıkladı. Ateşkes devam etmezse siyasi sürece geçilmesi çok zor.

ALMANYA'DAKİ SALDIRI

Avrupa ülkeleri kendi içlerinde bunu (ırkçılığı) durduramazsa bu çok tehlikeli yerlere gider."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • Alperen 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne petrol ne para bızım davamız nızamı alem reeeııııss yoluna bu can feda olsun.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA ŞİMDİ DE "İDLİB'İ PYD'YE BIRAKACAK ŞEKİLDE PYD İLE Mİ ANLAŞTI ? (Üst aklın terör koridoru projesine destek?) ?Libya'nın meşru hükumeti bizden resmi yardım istedi. Ama Üst akıl bizi İdlib'te oyalayıp Libya' daki kuklaya zaman mı kazandırıyor? Diğer taraftan Rusya herzaman İsrailin güvenliğini ön planda tutmuyor mu? LENİN Yahudi miydi? Yeltsin sonrası Rusya "oligark"ları kim zengin etti? Rusya bir taraftan İran'a S-300 satarken diğer yandan GKRY / Girit'e taşınan S-300'lere İsrailin uçaklarının " İRAN S-300LERİNE TAARRUZ TAKTİKLERİ " ile ilgili imkan yaratmadı mı ?(50-80 Uçak?) Neden yüzyıllar sonra VATİKAN ve RUS Ortadoks kilisesi barıştı??
    Cevapla
  • MİSAFİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Hafter'i yanınıza çekin, olmazsa yanındaki ikinci adamı ele geçirip Hafter'i ortadan kaldırın. O zaman Libya sorunu ortadan kalkar ve silahlar da Libya hükumetine kalır. Bunun için koca bir orduya gerek yok, küçük bir ekip bu işi halleder. ABD Arapları koca bir orduyla savaşarak ele geçirmedi. Bunu yaparken kimsenin ruhu bile duymadı. Hatta BAE'ni hala bir İslam devleti olduğunu sananlar onun nenden böyle davrandığına da akıl erdiremiyor.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim artık ok yayda çıkmış acilenn atom nükleer tüm silahlarımızı temin edelim ve içimizdeki hainleri dikkat edelim dünya gelse inşah vız gelir içerdekiiii hainlerrrr dikat edelim birlik olalım dua edelim
    Cevapla
  • Serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ali kardeşim harekat başlamadan reis Pakistana bi ziyaret yapmıştı. Bu ziyarette olası Rus karşı saldırısı için pakistandan nükleer destek için teyit almış olabilir. Böyle bi gündem orada olmasa bile Pakistan ziyareti ruslarda bi acaba oluşmasına neden olur.ALLAH askerimiz güç kuvvet kudret ihsan etsin inşallah
    Cevapla
  • yandım ali 4 yıl önce Şikayet Et
    rumla işbirliği yapan fransızada net cevap verilmeli benim kıta sahanlığıma yaklaşma mesajı verilmeli rumlar bir anlaşma uzlaşma istiyorlarsa adres fransa değil bunu anlamalılar ayrıca anlık geri çekilme yada uzatma yapabiliriz taki hepsi ile mücadele edecek güce ulaşana kadar ben bir 10 seneye ihtiyacımız var diye düşünüyorum ama devletin sinir uçları nerde nasıl davranılacağını daha iyi bilirler....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"