Erdoğan'dan Macron ve Merkel'le önemli görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı Merkel ile üçlü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan'dan Macron ve Merkel'le önemli görüşme
Erdoğan'dan Macron ve Merkel'le önemli görüşme
GİRİŞ 21.02.2020 14:02 GÜNCELLEME 21.02.2020 15:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile üçlü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

 

 

Erdoğan görüşmede, Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için şifa dileğinde bulunurken, yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ve İslam karşıtlığı saikli bu saldırıları lanetlediğini ifade etti. 

"SOMUT EYLEMLERLE GÜÇLÜ DESTEK SAĞLANMALI"

 

Suriye rejimi ve destekçilerinin İdlib'deki saldırganlıklarının durdurulması gerektiğini belirten Erdoğan, insani krizin önlenmesi için somut eylemlerle güçlü destek sağlanması gerektiğini vurguladı. 

LİBYA İÇİN 'HEP BİRLİKLE ÇALIŞALIM' ÇAĞRISI

Erdoğan, Libya halkının da barış, refah ve istikrara kavuşması için tutarlı politikalarla hep birlikte çalışılması gerektiğini dile getirdi. 

4'LÜ ZİRVE TEKLİFİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3'lü zirvenin ardından açıklamalar yaptı. Erdoğan şunları söyledi:

"Dörtlü zirve için 5 Mart'ta İstanbul'u teklif ettiler, henüz Putin onlara arzu edilen cevabı vermedi. Merkel ve Macron, Putin'le yaptıkları görüşmede, İdlib'de çok kararlı bir ateşkesin yapılması için bir daveti kendisine yaptılar. Henüz beklenen bir cevap vardır diyemem. İdlib'de çok kararlı bir ateşkesin yapılması için daveti yaptılar. Bu davet karşısında beklenen cevap vardır diyemem. 4'lü zirve için 5 Mart'ta İstanbul'u teklif ettiler. Teklifle ilgili henüz Putin onlara arzu edilen cevabı vermedi."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir Rus generalinin sözü diye hatırlıyorum. "TÜRKLER Bİ YERDE KAN DÖKTÜLERSEEE ASLA ORDAN CIKMAZLAR"... Bunun Örneği Kıbrısta AKINCI bölgesidir. Kıbrıs Barış harekatı sonrası Yunanlılarla anlaşma yapılıp sınır çizilmesine ragmen "Akıncı bölgesini geri vermeyen birlik komutanı nedeniyle tekrar oturup yeniden sınır yeniden çizilmiştir"AKINCI BÖLGESİ TÜRK TARAFINA DAHİL EDİLMİŞTİR: ..Heyhatttt bi o zamanki Akıncı'yaa bakkk bir deee "cumhurbaşkanlığı makamına gelmiş şimdi ki AKINCI'yaa bakkk???
    Cevapla
  • Muttaki 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis elinden geldiğince diplomasi yoluyla meseleyi eski durumuna getirmeye gayret ediyor. Ama maalesef karşı tarafın böyle bir niyeti yok. Ne Rusya ne de Rejim bu şekilde bakmıyor olaya. Oradaki 4 milyon insanın tamamını yok edilmesi ya da Türkiye'ye sürülmesi gereken teröristler olarak görüyorlar. Esed bir an önce son kalan bu noktayı da alıp artık bu işi bitireyim derdinde. Çünkü alırsa masaya oturup siyasi çözümü konuşurken "benim şartlarım bunlar, kabul ederseniz buyurun, yoksa nerede yaşarsanız yaşayın bizi ilgilendirmez" diyecek. Pazarlık gücü çok fazla yükselecek.
    Cevapla
  • DAVUT AKAY 4 yıl önce Şikayet Et
    reis bırak şu kefereyi munlardan dost olmaz...
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Mültecilerin Avrupa’ya gitmelerinden korkuyorlar o yüzden böyle tutuştular yoksa insanlar ölmüş hele ki bide ölenler Müslümansa umurlarına bile gelmez
    Cevapla
  • gdtgrt 4 yıl önce Şikayet Et
    amannn.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti