Bakan Soylu: Büyük İstanbul planını hazırlıyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AA Editör Masası'nda gündeme dair açıklamalar yaptı. Soylu, beklenen depreme karşı büyük İstanbul planının hazırlandığını belirtti.

GİRİŞ 27.02.2020 10:27 GÜNCELLEME 27.02.2020 12:23
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AA Editör Masası'nda gündeme dair açıklamalar yaptı. Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

"Depremde yardımları STK'ların, belediyelerin kendi başına dağıtmasına izin vermedik. Bu, bizim değil Türkiye Afet Müdahale Planı'nın kararı.

Şu ana kadar Elazığ ve Malatya'da yaklaşık 150 bin kişiye sosyal rehabilitasyon uygulandı.

Olası büyük İstanbul depremi için büyük İstanbul planı hazırlıyoruz.

Vatandaşlarımızın yıkılan binaları, acil yıkılacak binaları, çok ağır hasarlı olarak tespit edilen binalarının paralarını, kanunun da önüne geçerek ödemeye başladık.

Elazığ ve Malatya ile ilçelerinde önümüzdeki nisan ayının sonunda genel perspektif olarak hayat normale dönecek.

"WHATSAPP GRUBU KURDUK"

Muhtarlarla WhatsApp grubu kurduk. Hala WhatsApp grubumuz devam ediyor. Bir taraftan muhtarlarla, bir taraftan sivil toplum örgütleri ile yardım götürdük, bir taraftan gönüllüler yardım götürdü. Yardımı da tek alanda dağıtmadık. Kendi koordinasyonumuzda 4-5 ayrı yapı içerisinde bu yardımı dağıtmaya çalıştık.

TERÖRLE MÜCADELE

Türkiye özellikle çukur olaylarından sonra terörü kaynağında kurutmaya geçti. Sadece teröristle değil kültürel terörizmle mücadele ediyoruz.

İmralı'daki cezaevinin çok ötesinde, çok uzağında köşede bir yer, bir risk söz konusu değil.

PKK bir kadın örgütüdür, bunun üzerine konuşlanmıştır. Bunu ilk kez açıklıyorum: PKK'nın tüm eylemlerinde kadınların bulunma oranı yüzde 56.

Başlattığımız ikna çalışmasıyla 48 terörist teslim oldu. Terör örgütünden ayrılması için ikna ettiğimiz 273 kişi, terör örgütünün bu iklimden ikna edip götürebildiği 130 kişi... Bu, bizim terör örgütünün içerisine duhul etme kabiliyetimizin, terör örgütlerinin ikna kabiliyetinden çok daha üstün, yüksek olduğunu ve doğru bir istikamette gittiğimizin belki de en önemli delilidir.

PKK teröristiyle mücadeleyi tüm kurumlarımız büyük kararlılıkla sürdürüyor ama terörizmle mücadeleyi anaların cesareti bitirecektir.

Doğu ve Güneydoğu, önümüzdeki 10-15 yılın tekstil üretim merkezi haline geliyor.

ÇAKARLI ARAÇLAR

21 bin araç çakar kullanıyordu, şu anda 1440 araç çakar kullanıyor.

DAVUTOĞLU'NUN KAÇ KORUMASI VAR?

Sayın Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanıdır, korunmakla mükellef bir kişidir. Sayın Davutoğlu'nun bugün 63 koruması var."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Abdurrahman ayaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı geceler diliyorum kendi fikrim ve kesin kanaatim budur İstanbul da bulunan ne kadar tekstile dayalı ha küçük ha büyük işletme ve atölyeler var ise büyükşehirler hariç devlet teşviği ve desteği ile tersine bir göç ile İstanbul nüfusunun yaklaşık yüzde 15 ile tersine göç ettirerek İstanbula rahat bir nefes verilir.neden diyecekler ki tekstil istanbulda biter hayır diyorum tam tersi İstanbul vitrin merkezi olarak dünya merkezi olacak böylelikle boşalan yerleşim yerleri duruma göre yeniden yapılandırarak hem istanbula yakışır yeni yerleşim yerleri hemde yeşil alana dayalı bir güzellik gelir
    Cevapla
  • JeoM Behzat Gönü 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu projenin gerçekleşmesi faydasını 1999 Kocaeli depremini yasayan ve 1999 Kocaeli depremini aylar öncesi tespit edip birçok şahide söyleyen biri olarak inanıyor ve destekliyorum. Tüm bunların verimli olması için depremlerin önceden tespiti önemlidir bu sayede bir iki ay ve birkaç hafta öncesi hazırlık yapılmadı bu projenin gücünü ve etkisini artırır. Syn Süleyman Soylu beye 2002 y bir deprem bilgi dosyası sundum ve tanışma fırsatım oldu. (Jeoloji Müh. Behzat Gönül. Kocaeli).
    Cevapla
  • ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    lütfen zeytinburnuna bir an önce el atın
    Cevapla
  • Zekigören 4 yıl önce Şikayet Et
    4 katlı 5 katlı 7 katlı binaları yasaklayın, acemi işten anlamayan ama parası olan müteahhitler İstanbul u bu hale getirdi. 3 sokak birlikte yıkılıp yerine daha az fakat yüksek nefes alan binalar, otoparkı yer altında üstünde park bahçe olan yaşam alanları yapmak için sizin gibi dürüst mert yönetimleri sabırla bekliyoruz. Aktararak sokak sokak kentsel dönüşüm geç olmadan başlanmalıdır.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce kentsel dönüşümü yapın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!