Fahrettin Altun'dan Yunanistan'a tepki: Tam bir fiyasko!

Yunanistan, Türkiye'den gelen mültecilere gösterdiği sert müdahaleyle tepki çekiyor. İletişim Başkanı Altun, Yunanistan'ın attığı adımları 'fiyasko' olarak nitelendirerek, Türkiye'nin göçmen politikasının bundan sonra daha farklı olacağını kaydetti. Altun ayrıca, AB ülkelerine sorumluluk alma çağrısı yaptı.

Fahrettin Altun'dan Yunanistan'a tepki: Tam bir fiyasko!
Fahrettin Altun'dan Yunanistan'a tepki: Tam bir fiyasko!
GİRİŞ 02.03.2020 20:29 GÜNCELLEME 02.03.2020 20:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yunanistan'ın mültecilere yönelik sert müdahalelerine tepki gösterdi. Altun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Yunanistan, göçmenler için geçici koruma statüsünü askıya aldı. Bu gelişme, çaresiz koşullardaki göçmenlere yardım konusunda tam bir fiyasko olduğu kadar, uluslararası normların ve Avrupa Birliği’nin temel prensiplerinin reddi anlamına gelmektedir" ifadelerini kullandı. Altun'un açıklamaları şöyle:

 

 

"TAM BİR FİYASKO"

"Yunanistan’ın, sınırlarındaki ve Ege Denizi’ndeki mültecilere karşı tutumu ve Suriyelilere geçici koruma statüsü sağlamaması, Avrupa’nın kendi değerlerine ve ilkelerine savaş ilanından başka bir şey değildir. Bu değerlerle ilgili bize bir daha nutuk çekilmeye kalkıldığında, bunları hatırlatacağız.

 

 

Türkiye, Suriye’de birçok kimyasal silah tesisini hedef aldı. Bu tesislerin varlığı, uluslararası toplumun bu zamana dek nasıl da kandırıldığının kanıtı niteliğinde. Dünya, umursamaz tutumunu bir kenara bırakıp, bu katil rejime karşı gerçek anlamda harekete geçmelidir.

Bugüne kadar Esed rejimine ciddi bir yaptırım uygulanmamış olması, bu kimyasal tesislerin faaliyet göstermesine olanak sağladı. Rejim, büyük şehirleri insanlardan arındırmak için sivillere karşı kimyasal silah kullanmaktan çekinmedi. İlgili uluslararası kuruluşlar bu tesisleri denetlemeli ve kapatmalıdır.

AB, İdlib’de milyonlarca insan bombalanırken değil, birkaç yüz mülteci sığınmak için kapılarında birikince olağanüstü olarak toplanmaya karar verdi. AB, daha büyük bölgesel krizi ele almak için ciddi bir gündemle toplanmalıdır.

"ARTIK BUNU YAPMAYACAĞIZ"

Benzeri görülmemiş boyuttaki göçmen kriziyle ilgili olarak AB’nin Türkiye ile hareket etmemesi bugünlere gelinmesine neden oldu. AB, 2015 tarihli anlaşmayı tamamen yerine getirmeyerek, Türkiye’yi tek başına bıraktı ve mültecilerin Avrupa’ya yönelmesini önleyeceğimizi umdu. Biz artık bunu yapmayacağız!

Avrupa, çağımızın en ciddi tehdidi olan göç krizi konusunda harekete geçmelidir. Sorun, sığınmak isteyen binlerce mültecinin girişini önleyerek çözülemez. Kapsamlı çözümler bulma noktasında Türkiye ile harekete etmeye başlanmasıyla ve bu çözümlerin Avrupa genelinde seferber edilmesiyle ilk adım atılabilir.

"HER ZAMAN MAZLUMLARIN YANINDAYIZ"

Türkiye, sivilleri korumak adına sadece son birkaç haftada bile uluslararası toplum 9 yılda yaptığının çok daha fazlasını başardı. Rejimin kendi halkına karşı alçakça saldırılarını ortaya çıkardık ve bütün bunların çok daha uzun zaman önce durdurulmuş olabileceğini gösterdik.

Türkiye her zaman mazlumun yanındadır. Suriye’de yaptığımız tam olarak budur. Halkımız son 9 yılda çok büyük fedakarlıklar yaptı ve buna hala devam ediyor. Batılı müttefiklerimizse bize sağlam bir destek sağlamamayı sürdürüyor. Fakat biz yine de mazlumların son umudu olmaya devam edeceğiz.

Türkiye’nin İdlib’deki operasyonun amacı, insani krizi durdurmaktır. Aynı zamanda bu operasyonla Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanması da hedeflenmektedir. Türkiye’nin Suriye’den toprak elde etmek gibi bir düşüncesi yoktur. Sadece yeniden mülteci akını yaşanmasını önlemek, istikrar ve barış tesis etmek istiyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • MİSAFİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüzbin Türkmen'in gemilerle K.Kıbrıs'a gitmesine ve oradan'da G. Kıbrıs'a göçmesine ENGEL OLMAYIN.
    Cevapla
  • atak43 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu Yunanistandan görüp görebileceğimiz en iyi hareketler bunlar. Hatta Avrupadan daha fazlasını beklemek fazlasıyla iyimserlik olur. Bunların vicdanları bu kadar. Bunun üstünede çıkmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti