Ali Babacan'ın partisinde dikkat çeken isim: Darbe raporunda adı vardı

Ali Babacan'ın yeni partisinde yer alan bir isim dikkat çekiyor. CIA’nin gölge kuruluşlarından RAND Corporation tarafından hazırlanan “darbe raporunda” adı 39 kez geçen, her fırsatta TSK'nın operasyonlarını karalayan Metin Gürcan, Babacan'ın partisinin kurucuları arasında yer aldı.

GİRİŞ 09.03.2020 14:59 GÜNCELLEME 09.03.2020 15:36
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Partinin kurucular kurulu da açıklandı. Kurulda kamuoyunun uzun zamandır tartıştığı ve CIA’nin gölge kuruluşlarından RAND Corporation tarafından hazırlanan “darbe raporunda” adı sıkça geçen Metin Gürcan’ın da olması dikkat çekti.  

 

 

Geçmişte TSK’nın çeşitli birimlerinde çalışmış olan, şimdilerde sosyal medyada aktif paylaşımlarıyla ve Türkiye karşıtı yayınlarıyla ön plana çıkan Al Monitor gazetesinde devamlı yazıları yayınlanan Metin Gürcan’ın ismi aslında ilk olarak, asker olduğu dönemde erleri hedef tahtasına koyarak bacak arasından ateş ettiği dehşet verici görüntülerle tanınmıştı.
 
Paylaşım ve yazılarında “askeri uzman ve stratejist” vurgusu olan Metin Gürcan’ın adının son dönemde daha çok konuşuluyor olması, Rand Corporation’ın “darbe söylentilerini” gündeme taşıyan raporunda ismine ve yazılarına en çok atıfta bulunan kişi olmasıyla başladı.

Metin Gürcan.

 

 

Darbeyi çağıran raporda Metin Gürcan’a tam 39 kere atıfta bulunulmuştu. Bu bağlantı sosyal medya kullanıcılarının da gözünden kaçmadı.
 
Halihazırda TSK’nın FETÖ ile mücadelesi sürecinde Al Monitor’e yazdığı yazılarla uluslararası kamuoyuna açık istihbarat sağlayan, Türk ordusunun gücünün azaldığını ve zafiyetlerinin arttığını sıklıkla iddia eden, Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği tüm harekatlarda çizdiği karamsar tablolarla okuyucularının moralini bozan ve umutsuzlaştıran, muhalif olmak bir suç olmadığı halde objektif bir analistmiş gibi davranarak okuyucusunun algısı ile oynayan, son olarak Bahar Kalkanı Harekatı sürecinde negatif tavrını gizleyemeyecek noktaya gelip kendisini eleştirenlerle sert polemiklere giren Metin Gürcan’ın adı, son olarak Ali Babacan’ın kurduğu yeni partide Kurucular Kurulu’nda yer aldı. 

YORUMLAR 91
  • o.k 4 yıl önce Şikayet Et
    ihrac oldum ancak allah fetöcülere fırsat vermesin
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizede 0.1 oy ve hainler grubu bolumu
    Cevapla
  • sogukan 4 yıl önce Şikayet Et
    babocan toplamalar partisi
    Cevapla
  • hnm 4 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainleri
    Cevapla
  • Mehmet can 4 yıl önce Şikayet Et
    Gözlüğüne bakın sıkıntılı tip olduğunu anlarsınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı