Erdoğan'dan son dakika Patriot ve S-400 açıklaması açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyareti dönüşünde aralarında Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan ABD'nin S-400 kosunuda epey yumuşadığını kaydederek, “S-400’leri devreye almayacağınıza dair bize söz verin noktasına geldiler" diye konuştu.

GİRİŞ 10.03.2020 14:05 GÜNCELLEME 10.03.2020 16:07
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyareti dönüşünde aralarında Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Erdoğan, gazeteci Nur Özkan Erbay'ın "Suriye’deki son duruma ilişkin Esed rejiminin ateşkesi ihlal ettiği yolunda haberler var. Türkiye’nin de bu konudaki tavrı net. Bundan sonra sahadaki duruma paralel olarak ne gibi caydırıcı unsurlar kullanılacak? Ayrıca bir Patriot bataryasının Türkiye’de konuşlandırılması bugünkü görüşmede gündeme geldi mi?" sorusuna şu yanıtı verdi: 

"AMERİKA S-400 KONUSUNDA YUMUŞADI"

"İspanyolların bizde bulunan Patriot’ları şu anda NATO’nun bizim için görevlendirdiği pakettir. Bu gündeme geldi. Ancak ilave bir paket konusu gündeme gelmedi. S-400 konusunda da Stoltenberg’in kanaati bellidir; “Üyelerimizin kendi tercihidir. Biz onlara niye onu, niye şunu gibi bir tercih baskısı yapmayız, yapamayız.” Ama Patriot konusunda da bildiğiniz gibi biz Amerika’ya şu teklifi de yaptık; “Eğer verecekseniz siz de bize Patriot verin. Biz sizden de Patriot alırız.” Ancak S-400 konusunda tabi onlar da epeyce yumuşadılar, “S-400’leri devreye almayacağınıza dair bize söz verin” noktasına geldiler.

 

Tabi şu anda İdlib’de Pantsir’ler var. Libya’da da var. İdlib’de biz 8 Pantsir’i SİHA’larla yok ettik. Bunlar tabi fiyatları da çok yüklü ve önemli hava savunma sistemleri.

"TEMENNİM ATEŞKESİN DEVAM ETMESİ"

Şu an geçici bir ateşkes de olsa süreç iyi gidiyor, 4 günü doldurduk. Temennim odur ki bu şekilde devam eder ve bu kalıcı bir ateşkese de dönüşür.

Bu arada tabi biz İdlib’in kuzeyinde briket barakalar konusunda çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz. Sınırımızdan 25-30 kilometre derinlikte oralarda güvenli bölge oluşturmak suretiyle briket barakaları yapıyoruz. Şu an 1.500 kadar yapıldı. Bunlarla beraber İdlib’deki insanları buralara peyderpey yerleştireceğiz. Bu barakaların zeminine tahta döşüyoruz ve konforunu artırmaya gayret gösteriyoruz. Tabi bununla birlikte ateşkesin ardından güneyden kuzeye İdlib’e yavaş yavaş dönüşler de başladı."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 34
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis tfxler insansız olsun ABD f35vermese Çinlilerden j120 alalim sonmodel ABD misilleme olarak f35parca tedarikini keselim darbeye darbe yapalım
    Cevapla
  • Bayram71kirikkale 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin sozune artik inancim kalmadi.Abd veya digerleri hepsinde lafin durustlugun bir onemi kalmamis bu yuzden soylemlerinden cok icraat yapmalaei gerekir
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    S400'leri Aktif etmeme karşılığı patriot verme teklifini yumuşama olarak mı görmüşler..!? Zaten baştan beri istedikleri bu değilmiydi. Aktif etmeyeceksek milyar dolarlar verilip neden alındı.? Bu ne saçma teklif. Yumuşama falan yok, milleti kandırmayın.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Aktif etmeyecekseniz neden s-400 alıyoruz anlamadım umarım türkiye s-400 leri aktif etmeme gibi bir hataya düşmez
    Cevapla
  • Cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd verdiği sözlerin hangisini yerine getirdi . F35 lerin parasını faizi ile beraber geri ödesinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı