Sav: Baykal'ın akıllı dostlara ihtiyacı var

CHP’nin Abant Kampı’nın 2’nci gününde Genel Sekreter Önder Sav ile Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş arasında, “Eski Genel Başkan Deniz Baykal” polemiği yaşandı.

Sav: Baykal'ın akıllı dostlara ihtiyacı var
Sav: Baykal'ın akıllı dostlara ihtiyacı var
GİRİŞ 10.10.2010 07:33 GÜNCELLEME 10.10.2010 07:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Toplantının basına kapalı bölümünde söz alan Ateş, parti yönetimini Baykal’a sahip çıkmamakla eleştirerek, “Deniz Bey’e haksızlık ve saygısızlık yapılıyor. Nereye gitse, ‘Onu karşılamayın’ talimatı veriliyor, karşılayanlar görevden alınıyor” dedi. Sav da Ateş’e, “Ben hâlâ Baykal’a senden daha yakınım. Deniz Bey’in akıllı dostlara ihtiyacı var. Kendisini de senden daha çok düşünüyorum. Kendisini karşılamaya gidenleri görevden aldığımıza, uyardığımıza yönelik iddialar da bulunuyorsunuz. Benim gidin ya da gitmeyin demiş olduğumu ispat edin görevimden istifa edeyim” tepkisi gösterdi.

Baykal’dan ‘Bir şey istemiyorum’ mesajı

Ateş’in, “Türkiye coğrafyasından 53 yıllık dostunuzu silmek istiyorsunuz” eleştirisine ise Sav, “Ne demek, böyle şey olabilir mi? Biz elimizden geldiğince kendisinden yararlanmaya çalışıyoruz” yanıtı verdi. Kılıçdaroğlu da, Baykal’a makam arabası tahsis edilmemesi eleştirileri üzerine, “Kendisine ulaşamadım, bizzat koruması ile görüştüm, araba verilmesi ile ilgili olarak. Ancak Dışişleri Bakanlığı yaptığı için devletin kendisine makam aracı tahsis edeceği bilgisi bana verildi. Bu sefer de korumasına ‘Sayın Baykal hangi şoför arkadaşla çalışmak istiyorsa bize bildirsin onu tahsis edelim’ dedim. Koruması, bir süre sonra bana geri döndü. ‘Hiçbir şey istemiyor’ cevabını iletti. Bir belediye başkanı da beni aradı. Sayın Baykal’ı karşılamaya gidip gidilmemesi ile ilgili bir soru sordu. ‘Elbette gideceksiniz’ karşılığını verdim” dedi.

Yargıtay’dan tüzük için 2. uyarı yazısı

Ateş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan tüzük değişikliğine ilişkin 2’nci bir yazının geldiğini söyleyerek, Kılıçdaroğlu’na dönüp “Haberiniz var mı?”diye sordu. Kılıçdaroğlu, “Evet bilgim var” yanıtını verdi. Ateş’in gündeme getirdiği yazıda, “Son kurultayınızda gündemde tüzük değişikliği gözükmediği halde yaptığınız tüzük değişikliği nedir? Bunu tarafımıza bildirin” ifadesinin yer aldığı öğrenildi.

Hürriyet

YORUMLAR 1
  • ZEKİ AĞAÇDAN 13 yıl önce Şikayet Et
    En iyi dostu sizdinizzz.... syn saw Türk siyaseti artık ayak oyunlarını kaldırmıyort her denemesi boşa çıkıyor sizde iyice ülke tahlili yapıpta yoladevam etseniz daha iyi olmazmı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim