Gül: Japonya'ya yardıma hazırız

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere dün Denizli'ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin 1999 yılında deprem acısını yaşadığını ve Japonya'ya hertürlü yardıma hazır olduklarını söyledi.

Gül: Japonya'ya yardıma hazırız
Gül: Japonya'ya yardıma hazırız
GİRİŞ 11.03.2011 13:42 GÜNCELLEME 11.03.2011 13:42

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere dün Denizli'ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Yavuz Ermen'i ziyaret etti.

 Valilik girişinde vatandaşların yoğun sevgi gösterisi ve 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sözleri ile karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşları selamladı.

Valilik ziyareti sırasında habercilere açıklamalarda da bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Japonya'da yaşanan deprem ile ilgili olarak, "Çok büyük şiddetli bir deprem oldu. Üzgünüz. Geçen hafta da 7.4 şiddetinde deprem olmuştu ama can kaybı olmamıştı. Tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz" dedi.

BİZ DE BU ACIYI YAŞADIK

Depremin bir gerçek olduğunu ve Türkiye'nin 1999 yılında büyük bir deprem yaşadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, "1999 yılında biz de bu acıyı yaşadık. Her türlü yardıma hazırız. Şu ana kadar Japon yetkililerden bir talep ve açıklama gelmedi" diye konuştu. Türkiye'nin deprem konusunda her zaman hazırlıklı olması gerektiğini de kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, zaman zaman katıldığı toplantılarda bu konuyu dile getirdiğini de sözlerine ekledi.

BİLGİ EKSİKLİĞİ

Avrupa Parlementosu'nun Türkiye raporu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Gül, "Avrupa Parlementosu daha önce yayınladığı raporlarda Türkiye'de olumlu gelişmelerin olduğunu rapor haline getirmişti. Son raporun bilgi eksikliğinden yapıldığını düşünüyorum" diye konuştu.


 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar