Maliye Bakanlığı'na memur zammı açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek memur zammı konusunda açıklama yaptı.

Maliye Bakanlığı'na memur zammı açıklaması
Maliye Bakanlığı'na memur zammı açıklaması
GİRİŞ 23.05.2012 12:31 GÜNCELLEME 23.05.2012 12:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Son 10 yıl içerisinde memura gereken hassasiyeti gösterdiğini ifade eden Şimşek ''Biz memurumuzu bugün de gözettik yarın da gözeteceğiz'' dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki ''Amme alacaklarının tahsil usulü hakkında kanun tasarısı''nın görüşmelerinde konuştu.

Muhalefet, Şimşek'e hükümetin memura olan zam teklifinin enflasyon oranının altında kaldığını hatırlattı.

Bakan Şimşek, yılın ilk 6 ayı için enflasyon oranının yüzde 3 buçuk'u geçmeyeceği öngörüldüğünü, ancak geçerse söz konusu farkın memura yansıtılacağını söyledi.

Konunun hakemler kuruluna gideceğini hatırlatan Şimşek, oradaki karara saygı göstereceklerini belirtti.

''Biz memuru bugünde gözettik yarın da gözeteceğiz'' diyen Şimşek ''Hiç bir şekilde memuru ezdirmeyeceğiz'' diye konuştu.

YORUMLAR 11
  • ahmet adivar 11 yıl önce Şikayet Et
    enflasyona ezdirmezler !. hangi yıl ezilmedik ... bir sorun bakalım... ne zaman maaşımızdan beş kuruş biryerlere koyabildik... karın tokluğuna çalışıyoruz sayın başbakan ve bakanları... şahsen aybaşı gelince karara düşünüyorum...altımızda özel arabamız veya aşçılarımızda yok birde maaşlarımıza da %45 zam yapan da yok ant olsun ki bu şekilde olursa sana oy bir daha vermiyeceğim... verdiğimede bin pişmanım... memur sen de istifa edeceğim... sayın editör ve haber7 taraf tutmayı bırak mazlumun yanında olun biraz ...
    Cevapla
  • Devlet-i Ali Osman 11 yıl önce Şikayet Et
    alım gücü yok sayın bakan enflasyon tabi olmaz olmadığı için de.... benzine yüzde iki-üç her ay zam-doğalgaza daha yeni yüzde 25 zam elektriğe yüzde 25 zam araç vergilerine yüzde 20 zam gıda sessiz sedasız ikiye katladı kimsenin haberi yok.maliye kene gibi yapıştı vergi alacam diye millete emip duruyor.ama memura zam deyince durun bakalım deniyor.bu zamlara maaş dayanmaz ki eriyip gitti kardeşim.....
    Cevapla
  • bgungor 11 yıl önce Şikayet Et
    cesur yüreklere ihtiyacımız var. futbolcu sanatçı ,ihracatcı,işadamından adil vergi alınsın gümrükler iyidenetlensin, açık kapanır dimi.vergide adil olun yeter,on senedir çözemezseniz çözeni buluruz.
    Cevapla
  • mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    en düşük memur maaşı millet vekili maaşının 3 de 1 i olsun.. ''benim memurum işini bilir'' merhum özal demişti.. bakalım bu komik zamdan sonra başbakan ne söyleyecek..
    Cevapla
  • mehmet mehmet 11 yıl önce Şikayet Et
    lütfen. değerli hükümetimizin değerli bakanı, 10 yıldır yeter artık. inanın ki sizleri seviyoruz. ama lütfen siz de bizi sevin. memuru köle gibi görmeyin. unutmayın memura verdiğiniz maaş bütçeden gidiyor ama o bütçeyi de yaptığı işle memur dolduruyor. memur olmasa devlet nasıl işleyecek. bir de kayıt dışını önleme konusunda azimli olsanız ve aranı %10 un altına indirseniz kaynak sıkıntısı da kalmaz. memura verdiğiniz zammın kaynağını böylece halletmiş olusunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak