CHP, BELTUR'u Meclis'e taşıdı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Büyük İstanbul Eğitim Turizm ve Sağlık Yatırımları İşletme ve Ticaret A.Ş'yi (BELTUR) Meclis gündemine taşıdı.

CHP, BELTUR'u Meclis'e taşıdı
CHP, BELTUR'u Meclis'e taşıdı
GİRİŞ 18.09.2012 12:34 GÜNCELLEME 18.09.2012 12:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hamzaçebi, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, BELTUR'un 1 Ocak 1997'den itibaren faaliyet gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olduğunu anımsattı.

BELTUR'un, İstanbul halkına restoran ve kafeterya hizmetleri vermenin yanında; şehir hatları vapur büfeleri, dolgu alanlardaki kafeteryalar ile üniversite ve hastane kafeteryalarını işlettiğini belirten Hamzaçebi, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

''Fazla mesai yaptırılan personele fazla mesai ücreti ödenmekte midir? Ödeniyorsa tahakkuk ettiği halde çeşitli nedenlerle personele ödenmeyen fazla çalışma ücreti sözkonusu mudur? Çalışan işçilerin sosyal ve özlük haklarının korunmasına yönelik olarak, taşeron firmalar üzerinde BELTUR tarafından gerekli ve yeterli denetimler yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise sonuçları nelerdir?

BELTUR'un, bakanlığınız denetim elemanlarınca veya ilgili bakanlıklarca denetimi en son ne zaman yapılmıştır? İşçilerin sosyal ve özlük haklarının İş Kanunu çerçevesinde kendilerine teslim edilip edilmediğinin araştırılması için şirket nezdinde denetim yaptırmayı düşünüyor musunuz?''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    şöyle bir bakıyorumda: hamzaçebi, karayalçın,ve haluk koç . sanki türkiyeye düşman olan karadenizlier gibi görüyorum .halbuki edindiğim blgilere göre kara denizliler vaytanperver ve inançlı insallardır, bunlarda malesef hiç bir vasıf yok .hayretki hayret !
    Cevapla