İçişleri bakanından polislere zam sinyali

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, polis maaşları konusunda Maliye Bakanlığı ile görüşüldüğünü söyledi.

İçişleri bakanından polislere zam sinyali
İçişleri bakanından polislere zam sinyali
GİRİŞ 16.11.2012 09:30 GÜNCELLEME 16.11.2012 10:41
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, polislerin özlük haklarında AK Parti iktidarı döneminde çok ciddi iyileştirmeler yapıldığını belirtti.

''Çok fazla olduğunu iddia etmiyoruz'' diyen Şahin, yeni göreve başlayan polis memurunun 2002 yılında 665 lira, bugün 2 bin 349 lira maaş aldığını kaydetti.

Polislerin görevlerinin zor, riskli ve aynı zamanda onurlu bir görev olduğunu dile getiren Şahin, ''Gönül arzu eder ki daha fazla verelim. Maliye Bakanlığı ile görüşüyoruz'' diye konuştu.

Şahin, emekli polislerin ücretlerinin yetersiz olduğunu, bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı iken tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Aytaç Durak hakkında ciddi iddialar olduğunu ve konunun yargıda bulunduğunu anlatan Şahin, ''Bundan memnuniyet duymuyoruz. Yargılamaların lehine bitmesini ve kendisini huzurla göreve iade etmeyi temenni ederiz'' ifadesini kullandı.

YORUMLAR 38
  • YILMAZ BABUTCU 11 yıl önce Şikayet Et
    ..zam. ..herkes engüzel şekilde insan onuruna yakışır şekilde yaşamak ister elbette..öğretmen arkadaşlarımızıda unutmayalım lütfen
    Cevapla
  • jasse james 11 yıl önce Şikayet Et
    sözüm memura. hala ağlıyosunuz yazıklar olsun size bu ülkede sizin aldığınız parayı kim alıyor işçi yani ülkenin yüzde 85 i 800tl ye geçinicem diye uğraşıyor çalışma saatiymiş sanki bir iş yapıyorsunuz gelin özel sektöre de nasıl ananızı ağlatıyorlar görün daha söylencek çok şey varda .ama sizin suçunuz değil hep bizim suçumuz..düzen değişirde düzülen değişmiyor.
    Cevapla
  • semih k 11 yıl önce Şikayet Et
    polis zam is-te-mi-yor. polis zam istemiyor ki, insan gibi çalışmak istiyor, ailesine zaman ayırmak istiyor, mesleki adalet istiyor, fazla mesaiden ölmek istemiyor polis. bir günde 18 saat mesai sonucu rahmetli olan polisi de gördü bu memleket.
    Cevapla
  • suat 11 yıl önce Şikayet Et
    polise zam !. her yıl 1-2 kez bu konu gündeme gelir medyada manşetleri süsler "polise zam !" ... tabi bunu gören millet zannederki polis sürekli zam alıyor, halbuki son on yılda diğer devlet memurlarından farklı bir maaş artışı yapılmadı, herhangi bir iyileştirme falan olmadı...polisin esas sorunu maaş artışı değil böyle bir umudumuz zaten yok, esas sorun emekli maaş ve ikramiye düzenlemesi ve çalışma koşulları, subay astsubayların düzenlemesi nasıl yapıldı ise poliste aynı düzenlemeyi haklı olarak beklemekte, yoksa eşit işe eşit ücret yaklaşımı havada kalır
    Cevapla
  • tufan gunes 11 yıl önce Şikayet Et
    tufan gunes. bir polis olarak aldıgımız paranın az olmadıgı konusunda bakanla aynı dusunuyorum ama benim ve bir cok arkdasımın derdinin para olmadıgını biliyorum egm 1937 den kalma bi teşkilat kanunuyla yönetiliyor ve personel yönetimi konusunda buyuk yanlıslar var paradan önce bunların düzelmesi gerek .....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle