Kurumuş saksı çiçekleri nasıl canlandırılır?

Evde çiçek bakmak oldukça zevkli aynı zamanda da zahmetli bir iştir. Saksınızda kurumuş çiçekleriniz varsa size vereceğimiz yöntemlerle tekrar canlandırabilirsiniz.

Kurumuş saksı çiçekleri nasıl canlandırılır?
Kurumuş saksı çiçekleri nasıl canlandırılır?
GİRİŞ 25.04.2017 10:26 GÜNCELLEME 25.04.2017 10:26

Çocuğunuzdan, eşinizden veya komşularınızdan hediye olarak gelen saksı çiçekleriniz zamanla kurumaya mı başladı? Saksı çiçeklerinizin kurumuş olmasından artık korkmayın. Size vereceğimiz birkaç ipucuyla bu bitkilerinizi tekrar canlandırıp yeşertebileceksiniz.

Gübreli toprak yöntemi

 İlk olarak çiçeği dikkatli bir şekilde saksıdan çıkartın. Ancak köklerine zarar vermemeye dikkat etmelisiniz. 
Kuruyan kök kısımlarını ve yapraklarını kesin.  Başka bir saksının içerisine gübreli bir toprak koyun. Köklerini temizlemiş olduğunuz bitkiyi bu saksıya yerleştirin. 

Son olarak içerisine can suyunu ekleyin. Bir süre sonra yeşermeye başladığını göreceksiniz.

Sigara külü yöntemi

Pencere önünde solmuş olan saksı çiçekleriniz bazen solmakla kalmayıp böceklenebilir.  Çiçeklerinizi tekrar canlandırıp böceklenmeyi önlemek için sigara külü yöntemini kullanabilirsiniz. Bize zarar veren sigara bitkilerinize oldukça faydalı olacaktır.

Bir miktar sigara külünü çok fazla olmamak şartıyla çiçeklerinizi toprağına ekleyin. Kullanmış olduğunuz kül, bir süre sonra bitkilerinizin canlanmasını sağlayıp,  böceklenme sorununu yok edecektir.

Buz ve sıcak su yöntemi

Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.

Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun.   Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş  saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı