Bakan ve başkandan annelere sürpriz

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, yeni doğan ünitesindeki annelere süpriz yaptı.

Bakan ve başkandan annelere sürpriz
Bakan ve başkandan annelere sürpriz
GİRİŞ 08.05.2011 19:21 GÜNCELLEME 08.05.2011 19:21

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve  Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Anneler Günü münasebetiyle yeni doğum yapan anneleri hastanede ziyaret ederek biberondan bebek bezine, çıngıraktan, bebek bakım losyonlarına kadar yeni doğan bir bebeğin bakımıyla ilgili her şeyin bulunduğu “Esen Bebek” setleri hediye etti.

 Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Anneler Günü programı için Esenler Kültür Merkezi’nde kahvaltılı bir program düzenlendi. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen programa başta şehit, gazi eş ve anneleri olmak üzere çok sayıda anne ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da katıldı. Çubukçu, Esenlerli kadınlar tarafından coşkuyla karşılandı. Programın açılış konuşmasını yapan Ak Parti Esenler İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Rumeysa Semiz, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladıktan sonra batının sunduğu anne portresine dikkat çekerek, “Bizim toplumumuzda kadının yeri çok müstesnadır. Onlar, ana olarak yaşantımızın her yerinde vardır” dedi. Semiz’in ardından kısa bir konuşma yapan Ak Parti milletvekili adayı Şerif Ünal, bütün anneleri tebrik ederek,  uzun yıllar jet pilot olarak görev yaptığını ve halka hizmet etmek için Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrıldığını söyledi.

Esenler Belediye Başkanı Göksu ise; “Başımız ağrıdığında başımızı koyabileceğimiz, her türlü sıkıntıda onun kucağında şefkatle merhamet bulduğumuz saygıdeğer anneler, hepimize teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına başladı. Dünyanın her tarafında bugün annelerin konuşulduğunu söyleyen Göksu, “Biz bize öğretilenlerden biliriz, anne yılın 365 gününde annedir. Biz biliriz ki anne günün her dakikasında annedir. Biz bugün sadece anneleri hatırlamak değil, annelere teşekkür etmek için bu yemeği verdik” dedi.

Kendi annemiz bildik

Göreve geldiği günden bu yana Esenler’deki tüm anne- babaları kendi anne- babası gibi bildiğini belirten Göksu,  programda bu topraklarda şehit olan çocukların anneleri olduğunu da hatırlatarak “Aslında onlar bizim baş tacımız. Bugün bu yaşadığımız topraklarda kimi vatan millet Sakarya edebiyatı yaparken, kimi şehitleri sadece ve sadece günlük propagandasına malzeme yaparken, biz her şehit düşen çocuk için yüreği yanan ve gözyaşı döken insanlarız. 8,5 yıldır bu ülkede bir anne gözyaşını akıtmasın diye gece gündüz yollara düşerken bu, silah tüccarlarını rahatsız etmiş olmalı ki bu milletin gönlünde olmayan Türkü, Kürdü, Arap’ı, Azerisi, Cerkesi vs.. asla böyle bir ayrım olmayan sadece ve sadece kardeşliği kendisine rehber edinmiş ve bu ülkede 81 ilde miting yapan tek bir siyasi parti olan Ak Partinin kardeşlik türküsü bugün  bütün Türkiye’yi kucaklamıştır” şeklinde konuştu.

Geleceğimize kast edenlere dur deyin

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçimlere de dikkat çeken Göksu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hepimize düşen görev var. 12 Haziran’da bu ülke yeni bir dönem yazacak. Esenler’in her bir köşesinden gelen anneler, 1 aylık süremiz var. Bu süre içinde bu milletin geleceğine kast edenler, bizim çocuklarımızın şahadetiyle sevinen hainlere dur dememiz gerekir. Bizim çocuklarımızın kanıyla siyaset yapanlar, bizim çocuklarımızın kanını pazarlamaya kalkanlara karşı bu millet tepki vermesini göstermesi gerekir. Onun için 12 Haziran tarihi bir gün. Ben inanıyorum ki sizler Esenlik şehrinin annelerisiniz. Sizler, bugün için büyük bir hazırlık yapacaksınız ve artık bu milletin geleceğine kast edenlere karşı dur diyeceksiniz. Bu toplumun geleceğini inşa eden annelerimiz, siz bu şehrin sokaklarına el atarsınız, bu şehrin geleceğini böyle inşa ederiz.”

Bakan Çubukçu: “Neslin mimarısınız”

Göksu’nun ardından programda en son konuşmayı yapan Milli Eğitim Bakanı Çubukçu ise; “Bugün gerçekten çok özel bir gün. Anneler; merhamet, şefkat, sağduyu ve aynı zamanda bir neslin yetişmesinde en önemli mimarlar” dedi. Ak Parti hükümetinin göreve geldiği günden bu yana en öncelikli konularının başında eğitim geldiğine dikkat çeken Çubukçu, kadınlara yönelik ayrımcılığın önlenmesi konusunda çok büyük mücadeleler verdiklerini anlattı. Çubukçu, Türkiye genelindeki Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim gören, okuma- yazma öğrenen kadın sayısının oldukça yüksek olduğunu vurgulayarak, “Hiçbir şey için geç değil” dedi. Çubukçu, konuşmasına, “Haydi Kızlar Okula” ve “Ana kız Okuldayız” kampanyalarında gelinen süreci anlatarak devam etti.

Program sonunda Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Bakan Çubukçu ve Ak Parti Esenler İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Rümeysa Semiz’in Anneler Günü’nü kutlayarak birer çiçek takdim etti. Bakan Çubukçu da Zekiye Batürk adlı anneye bir çiçek vererek gününü kutladı.

Yeni annelere Esen Bebek seti

Program, Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun Bakan Çubukçu ile beraber Esenler Hayat Hastanesi’ndeki doğum yapan anneleri ziyaret etmesiyle devam etti. Bakan Çubukçu ve Göksu hastanede Yeni Doğan bölümündeki anneleri tebrik ederek, her anneye biberondan bebek bezine, çıngıraktan, bebek bakım losyonlarına kadar yeni doğan bir bebeğin bakımıyla ilgili her şeyin bulunduğu “Esen Bebek” setleri ve birer gül hediye ettiler. Bakan Çubukçu ve Başkan Göksu’yu karşısında gören anneler ise, “Bizim için bu sürpriz oldu. Mutluluğumuza mutluluk kattınız” dediler. Belediye Başkanı Göksu da tüm anneleri tebrik ederek, “Bizler hüzünde de, sevinçte de annelerimizin yanındayız. Cenab-ı Allah bebeklerinizle birlikte sizlere sağlıklı uzun ömürler versin. Bebekleriniz o çantanın içindeki malzemelerle büyüyecek” dedi. Bakan Çubukçu da anne ve yeni doğan bebeklerle tek tek ilgilendi. Annelerle sohbet edip günlerini kutlayan Çubukçu, “Şu anda sizlerden daha mutlu bir anne tanımıyorum. Allah bu mutluluğu her kadına yaşatsın” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?