2020 Olimpiyatı'nda İstanbul'u yakan notlar

İstanbul'un, 2020 Olimpiyatları'nı 1.5 yıl önce alınan düşük not yüzünden kaybedildiği ortaya çıktı.

2020 Olimpiyatı'nda İstanbul'u yakan notlar
2020 Olimpiyatı'nda İstanbul'u yakan notlar
GİRİŞ 13.09.2013 10:56 GÜNCELLEME 13.09.2013 11:31
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Olimpiyat Çalışma Grubu'nun yaklaşık bir buçuk yıl önce olimpiyat oyunlarına aday üç şehir için yaptığı değerlendirmede, İstanbul'un 14 ayrı konunun 12'sinden sınıfta kaldığı belirlendi.

Komitenin, Gezi Parkı eylemlerinden çok önce İstanbul için en düşük notu güvenlik ve emniyet konusunda vermesi ise dikkat çekti.

Taraf gazetesinin haberine göre Olimpiyat Komitesi'nin, İstanbul için verdiği düşük not, Sayıştay'ın son raporunda da yer aldı. Sayıştay denetçileri, geçen yıl hazırladıkları 2011 raporunda "bu puanlarla İstanbul'un, olimpiyatları kazanmasının çok zor olduğuna" işaret ettiler.



EN DÜŞÜK NOTU ALMIŞ

Sayıştay raporunda, Olimpiyat Çalışma Grubu'nun, İstanbul, Tokyo ve Madrid için 14 ayrı konuda yaptığı değerlendirme sonucunda verdiği notlar da yer aldı. Buna göre, puanlamada dikkate alınan 14 ayrı konunun değerlendirildiği çalışmada, en düşük notu İstanbul aldı. İstanbul, rakibi olan Tokyo ve Madrid'i 14 ayrı konu içinde sadece "halkın desteği" başlığında geçebildi. Mevzuatta ise, üç şehir aynı notu aldı. Diğer 12 konuda ise İstanbul, Tokyo ve Madrid'in gerisinde kaldı.

YORUMLAR 11
  • suleyman d 10 yıl önce Şikayet Et
    HÜKÜMET DESTEĞİ Mİ KÖSTEĞİ Mİ?. Ha babam Suriyeyle,Mısırla savaşa girmek isteyen iktidarın "hükümet desteği" notunun diğer adayları geçip birinci olması da komik olmuş :))
    Cevapla
  • suleyman d 10 yıl önce Şikayet Et
    HER İŞİMİZ LAFTAN SÖZDEN İBARET! TÜM ADAYLARIN ÖNÜNDE OLDUĞUMUZ “HÜKÜMET DESTEĞİ” DIŞINDAKİ TÜM DERECELERİMİZ “SONDAN BİRİNCİLİK” :)). Güvenlik,sağlık,emniyet,ulaşım,konaklama gibi ÖNEMLİ KONULARDA SONDAN BİRİNCİ olduktan sonra ağzınla kuş tutsan nafile!
    Cevapla
  • Monte Cristo 10 yıl önce Şikayet Et
    Olimpiyat. Olimpiyatı alırsak dünyaya dahada rezil olacaktık her yaz gelen yabancı turistleri taciz ettikleri yetmiyormuş gibi olimpiyat zamanı yine bir turisti taciz edip öldürürse milletimiz daha mı iyi olacak.
    Cevapla
  • Yavuz Sert 10 yıl önce Şikayet Et
    trafik mi. Öncelikle olimpiyatların Türkiye verilmediğine çok sevindim çünkü bize prestij haricinde hiç birşey kazandırmayacaktı. Öncelikle İstanbul'un trafik keşmekeşinde böyle bir organizasyonun yapılması imkansız, ulaşıma 10 üzerinden 6 verdiyseler gayet iyi vermişler ben 3 falan verirdim. Ayrıca tanıtım filmimiz iğrençti, kimin torpillisine hazırlattılarsa artık! Türkiye böyle işlerden uzak dursun, bizim cebimizden aldığı vergilerle olimpiyat tanıtımı için milyonlarca dolar harcamasın.
    Cevapla
  • selim keskin 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu da iyi. Bu iki şehirle yarışmışız başabaş, o da iyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle