İBB'den izcilere kamp eğitimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, izcilik faaliyetleri kapsamında her yıl binlerce izciyi Bolu Aladağ’da bulunan Kış İzci Kampı’nda ağırlıyor.

İBB'den izcilere kamp eğitimi
İBB'den izcilere kamp eğitimi
GİRİŞ 31.01.2018 11:13 GÜNCELLEME 31.01.2018 11:13

20 Ocak-11 şubat tarihleri arasında düzenlenen İzci Kampı’nda yaklaşık 1500 izci ağır kış şartlarında eğitimler görüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliğinde düzenlenen İBB İleri Düzey Kış İzci Kampı bu yıl da binlerce izciye kapılarını açtı. Türkiye’nin dört bir yanından Milli ve mahalli izcilerin katıldığı ileri düzey izci kampında ayrıca Filistinli ve Suriyeli izciler de ağırlanıyor.

Birer haftalık aralarla 3 dönem şeklinde düzenlenen kampın ilk döneminde 600 izci eğitim aldı. İkinci dönem izci kampı ise 28 Ocak’ta başladı. Kocaeli, Malatya, Ankara, Aydın, Kayseri, Hatay, Eskişehir, Çankırı, Karabük, Muğla, Ordu, Konya, Diyarbakır, Bolu, İstanbul ve Kıbrıs’tan gelen 573 izci 2. Dönem kampında zorlu bir eğitim dönemi geçiriyor.

ZORLU KIŞ KOŞULLARINDA DOĞADA YAŞAM ALIYORLAR

Gençlerin ağır kış şartları altında hayatlarını idame ettirme becerilerini kazanma amacı ile gerçekleştirilen kampta faaliyetlerin ve eğitimler arazide yapılıyor. Kamp sırasında; kızak, kayak, ilk yardım, karda çadır kurma ve kalma, kar mağarası yapımı ve kullanma, dağcılık, ateş çeşitlerini öğrenme ve ateş yakma, doğada beslenme ve yaşam, soba yakma, odun kırma, balta ve bıçak kullanımı, karda hayvan izi takibi ve yön bulma gibi hayati öneme sahip birçok eğitim teorik ve uygulamalı olarak veriliyor.



AFRİN’DEKİ MEHMETÇİK’E DESTEK MESAJI

İkinci dönem izci kampında bulunan Milli ve mahalli izciler, Afrin’de terör örgütlerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nı yürüten Kahraman Mehmetçik’e selam göndererek dua ettiler. Düzenlenen bayrak töreni esnasında marşlar ile askerlerimize destek olan izciler, “Afrin’deki Zeytin Dalı Operasyonu’nda Vatanı Milleti ve Bayrağı için teröristler ile mücadele eden asker abilerimize İBB Kış İzci Kampı’ndan selam olsun! Kalbimiz ve dualarımız sizinle. Mehmetçiğimizi muzaffer eyle Yarabbi!” yazılı bir pankart açtılar.



LOJİSTİK VE TEKNİK DESTEK İBB’DEN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kampta kurduğu lojistik destek merkezi ile kampın tüm yemek ihtiyacını karşılarken ulaşım, sağlık ve lojistik gibi pek çok alanda destek veriyor. İleri düzey kış izci kampında yer alabilmek için izcilerin federasyon tarafından gerçekleştirilen ünite kamplarında yer almış olmaları, İBB’nin Beykoz’da bulunan yaz izci kampında en az 2 kez kalmaları ve Çanakkale Milli Bilinç Kampı’nda bir kez bulunmuş olmaları gerekiyor. 

İBB İleri Düzey Kış İzci Kampı’nın son döneminde ise Suriyeli ve Filistinli izciler ağırlanacak. Yaklaşık 600 misafir izci, Milli izciler ile birlikte kamp yapacak ve izcilik eğitimleri alacak.