PKK amatör kaleciyi dağa kaçırdı

Terör örgütü PKK, 17 yaşındaki amatör kaleci Süleyman Çetinkaya'yı dağa kaçırdı. Gözü yaşlı anne sarı-kırmızılı camiadan yardım istedi.

GİRİŞ 11.09.2019 12:58 GÜNCELLEME 11.09.2019 13:04
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Çocukları terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Binası önündeki eylemi devam ediyor. Eyleme katılan gözü yaşlı annelere her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak 30 Ağustos 2019 günü dağa kaçırılan 17 yaşındaki Süleyman Çetinkaya’nın ailesi eyleme katıldı. Anne Fevziye Çetinkaya ve baba Süleyman Çetinkaya,  HDP İl Binası önünde nöbete başladı.

 

 

TRT Kurdi ekibini evinde ağırlayan gözü yaşlı anne, oğlunun koyu bir Galatasaray taraftarı olduğunu, kalecilik yaptığını, futbolcu olmak istediğini söyledi. Oğlunun aniden ortadan kaybolduğunu belirten anne Çetinkaya şunları söyledi: “Biz fakir bir aileyiz. Oğlumuza ayakkabı alacak paramız yoktu. Kaleciydi, top oynuyordu. Eldiven istemişti, onu bile alamamıştık. Oğlumu dağa kaçırdılar. O koyu bir Galatasaraylıydı. En büyük hayali kaleci olup, Galatasaray’da oynamaktı. Terörle, teröristle işi olmazdı. Oğlumu kaçırdılar, kandırdılar, götürdüler. Çocuğumun bulunmasını istiyorum,  onu geri getirsinler. Onun en sevdiği şey Galatasaraydı, Galatasaray camiasına sesleniyorum. O sizden biriydi. Sizin bir evladınızdı. Onu dağa kaçırdılar, lütfen sesimizi duyun, bize destek olun, oğlumu birlikte kurtaralım.”

Anne ve babası çocuklarının bulunması için şimdi HDP Diyarbakır binasının önünde nöbet tutuyorlar. Gözü yaşlı anne, her gün oğlunun giydiği Galatasaray formasına sarılıp, gözyaşı döküyor. 

 

 

YORUMLAR 30
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray camiasına girdi bil
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    hdp liler bu ailelerden daha çok korkuyorlar çünkü saltanat bitecek kene gibi milletin kanını emiyorlar daha cesur olmalılar kaçacak delik ararlar.
    Cevapla
  • Bahadır 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey kürt halkı ve kardeşler.hep birlik te bütün hep nin binaların önünde oturma eylemi yapin.korkmayin.bunlarin size zarardan başka hiçbir faydası olmadi.arti yeter deyip.ayaklanin.
    Cevapla
  • Okan 4 yıl önce Şikayet Et
    Oturmasına oturalımda once sizler biz kürtlerin terorist olmadıgımızı ve ikinci sınıf vatandaş olmadıgımızı herkese haykırın. Bizler zaten vatanımızı en az sizler kadar cok seviyoruz. Nede olsa aynı ümmetdeniz.
    Cevapla
  • Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizlere bu acıyı yaşatanlar helak olsun başka ne söylenebilirki..
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artik, ne zaman bu hain parti yasaklaniyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle