Heyecanla bekleniyordu... Etnospor Kültür Festivali başlıyor!

Dünya Etnospor Konfederasyonunun düzenlediği 4. Etnospor Kültür Festivali, İstanbul'da başlıyor. 12 geleneksel spor dalında bine yakın sporcu, müsabaka ve gösterilerin yer alacağı festivale katılımın yüksek seviyelerde olması bekleniyor. İşte Etnospor Kültür Festivali ile ilgili tüm detaylar...

GİRİŞ 03.10.2019 00:29 GÜNCELLEME 03.10.2019 05:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünya Etnospor Konfederasyonunun düzenlediği 4. Etnospor Kültür Festivali bu yıl "Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın" sloganıyla düzenlenecek. Sloganıyla azim, kararlılık ve mücadele vurgusunun yapıldığı organizasyon, 3-6 Ekim tarihleri arasında dört gün boyunca Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek.

 

 

KÖKBÖRÜ

 

 

BİNE YAKIN SPORCU YER ALACAK

Organizasyonda misafir ülke Arjantin'in de aralarında bulunduğu 16 ülkeden bine yakın sporcu yer alacak.

YABUSAME

Festivalde, Arjantin'in geleneksel spor dalı patonun yanı sıra geleneksel okçuluk, yağlı güreş, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi, mas güreşi, mangala, aşık atma, atlı cirit, kökbörü, atlı okçuluk olmak üzere 12 geleneksel spor dalında müsabakalar yapılacak.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ SANAT DALINDA ATÖLYE ÇALIŞMALARI İCRA EDİLECEK

Etnospor Kültür Festivali'nde geleneksel, unutulmaya yüz tutmuş 50'nin üzerinde sanat dalında atölye çalışmaları icra edilecek. Sanatkarlar, festivale gelecek vatandaşlara uygulamalı olarak geleneksel sanatları tanıtacak ve vatandaşları bu uygulamalara dahil edecek.

MANGALA

FESTİVALDE 135 AT GÖREV YAPACAK

Atlar, kökbörü, atlı okçuluk, pato ve cirit müsabakalarında yer almasının yanı sıra festivale gelecek çocuklar ve ebeveynlerinin profesyoneller eşliğinde binmesi için de kullanılacak. Festivalde toplam 135 at görev yapacak.

ÇOCUK OYUNLARI ÖN PLANDA

Festival, spor ve oyun müsabakalarının yanında, kültürel ve eğlenceli aktiviteleri ile de yüz binlerce çocuğa ulaşacak.

Organizasyonu ziyaret edecek çocuklar, topaç, çember, tiktak, kale oyunu, menekşe, aşık, sıçratan top, bezirgan başı, üç taş, beş taş, dokuz taş, misket, ip atlama, salıncak, çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı, kaşık kukla, masal, bilmece-mani küpleri, köy seyirlik oyunları, koz oyunu, seksek, mendil kapmaca, birdirbir, çocuk tiyatrosu, dalya, halat çekme yarışı, istop, kutu kutu pense, yağ satarım, cicili tavuk, basmık ve teneke gibi 30'un üzerinde geleneksel çocuk oyunlarını oynama şansı bulacak.

Çocuklar ayrıca ok atma, ata binme, aşık ve mangala gibi birçok spor ve oyunu, ebeveynlerinden izin alarak, tecrübeli profesyonellerin gözetiminde deneyimleme şansı bulacak.

FETİH YAĞLI GÜREŞLERİ YAPILACAK

Festival kapsamında Fetih Yağlı Güreşleri düzenlenecek.

Organizasyonda 40'ı başpehlivan olmak üzere 300 güreşçi kol bağlayıp mücadele edecek.

OBA ALANLARINDA LEZZET KEŞFİ

Festivalin oba alanlarında düzenlenecek etkinliklerinde 16 ülkenin geleneksel yemekleRİ ve yöresel lezzetleri de rol alacak. 

Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan, Kosova, Moldova, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Senegal, Sudan, Tanzanya, Tunus, Ukrayna, Yemen'in geleneksel yemekleri, festivale gelen ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.


Gelin Toyu, Beşik Toyu, Tuşo Toyu, Geştek Toyu, Göktürk Alfabesi Atölyesi, Yöresel Ritüeller, Kilimhane, Demirhane başlıklarında düzenlenen bu etkinlikler kapsamında yöresel tadımlar ve ikramlar da yapılacak. 

Alanda 16 Orta Asya ülkesini temsil eden toplulukların yanı sıra Türkiye'nin yedi bölgesinden farklı iller de çadırlarını kuracak.

ZİYARETÇİLER İÇİN ULAŞIM ALTERNATİFLERİ

Ziyaretçiler, Etnospor Kültür Festivali'ne farklı alternatifleri kullanarak ulaşabilecek.

Atatürk Havalimanı'nda yapılacak organizasyona ziyaretçiler özel araçlarının yanı sıra toplu taşımayla da gidebilecek. 

Özel araçlarını tercih eden vatandaşlar, Atatürk Havalimanı'ndaki otoparka park ettikten sonra servislerle festival alanına taşınacak. 

Yenikapı-Atatürk Havalimanı metrosu ile Marmaray da festivale ulaşmak isteyenler için önemli bir alternatif olacak. Metro çıkışından ve Marmaray'ın Yeşilköy ve Yeşilyurt duraklarından servis araçları ziyaretçileri festival alanına götürecek. Marmaray duraklarından yaklaşık 10 dakika yürüyerek de alana ulaşılabilecek.

Festivalin yaya girişi, Havuzlu Kavşak'a yaklaşık 500 metre uzakta bulunuyor.

ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ'NDE HANGİ SPOR BRANŞLARI OLACAK?

-ATLI CİRİT

-ATLI OKÇULUK

-KÖKBÖRÜ

-ABA GÜREŞİ

-AŞIK OYUNLARI

-KUŞAK GÜREŞİ

-MANGALA

-MAS GÜREŞİ

-ŞALVAR GÜREŞİ

-YABUSAME

-YAĞLI GÜREŞ

-YAYA OKÇULUĞU

-PATO(ARJANTİN)

BİLAL ERDOĞAN'DAN ETNOSPOR'A DAVET

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, 7'den 70'e herkesi yarın İstanbul'da başlayacak 4. Etnospor Kültür Festivali'ne davet ettiğini söyledi.

Bilal Erdoğan, 4 gün sürecek festivalin bu sene Atatürk Havalimanı'na taşındığını belirterek, "Festivalimizin ilkini Küçükçekmece, ikinci ve üçüncüsünü ise Yenikapı Etkinlik Alanı'nda yapmıştık. Atatürk Havalimanı'nı bilinçli bir şekilde tercih ettik. Burasının millet bahçesi olmasıyla ilgili bir karar var. Gelecekte bu kadar büyük bir alan millet bahçesi olarak tasarlanırken içinde çeşitli fonksiyonların olacağını düşünüyoruz. Buraya gelen İstanbullunun daha keyifli ve verimli zaman geçirmesi için fonksiyonlar olacaktır. Biz de Etnospor Kültür Festivali'ni burada yaparak, düşünülen fonksiyonlar içinde kültürümüzü yaşatacak alanlar da icra edilsin istiyoruz." diye konuştu. 

YORUMLAR 2
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar güzel şeyler de abartmamak lazım,,
    Cevapla
  • Mak 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük bir heyecanla bekliyoruz ailece gidilibilecek bir yer çok zevkli
    Cevapla