Erol Bulut hedeflerini anlattı

Evkur Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Erol Bulut, bu sezonki hedeflerinin ilk 10 içerisinde yer almak olduğunu ifade ederek, “Daha iyisini yapabiliyorsak, inşallah daha iyisi olacak. Ben buna inanıyorum. Devre arası yapacağımız birkaç transferle daha iyi konuma geleceğimizi umut ediyorum” dedi.

Erol Bulut hedeflerini anlattı
Erol Bulut hedeflerini anlattı
GİRİŞ 18.11.2018 17:53 GÜNCELLEME 18.11.2018 17:53

Süper Lig’de 12 haftalık bölümde 21 puan toplayan ve dördüncü sırada yer alan Evkur Yeni Malatyaspor’un teknik patronu Erol Bulut, kulüp televizyonunda samimi açıklamalarda bulundu. 

Geçen sezon Evkur Yeni Malatyaspor’a geldiklerinde farklı bir ortamla karşılaştıklarını ancak teknik heyet ve futbolcular olarak iyi bir gelişim gösterdiklerini ifade eden Bulut, “Tabii her hoca, kulüp, futbolcular hedefe oynamak ister. Hedef Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi, kupa finali olsun isterler. Avrupa’ya gidebilmek her hoca ve futbolcunun isteğidir. Bizim gerçekçi olmamız lazım. Ben göreve geldiğimden buyana bir yıllık süre geçti. Bir yıllık süreçte gerçekten büyük bir gelişim gösterdik” dedi. 

“2013 yılında yardımcı antrenördüm” 
Bulut, Yunanistan’da futbolu bıraktıktan sonra Özcan Kızıltan’ın yardımcılığını yaptığını, 2013’te de Evkur Yeni Malatyaspor’da çalıştıklarını anımsatarak, şunları söyledi: 
“İyi bir gidişat yakaladık. Elazığspor’da Trond Sollied, teknik direktör olunca beni yardımcılığına istedi. Tabi orada iyi bir gidişat olmadı. İki ay sonra Sollied kulüpten ayrılınca bizde ayrılmış olduk. Medipol Başakşehir Süper Lig’e çıktığında Abdullah hoca (Abdullah Avcı) göreve geldi. Abdullah hocanın 3,5 sene yardımcılığını yaptım. Birlikte fikir alış verişinde bulunduk. Abdullah hocayla 2005 yılında Yunanistan’da tanıştım. A Milli Takım’da teknik direktör olduğunda ziyarete gittim. Yardımcı aradığı dönemde Tayfun hoca teklif etti. 2014’te Başakşehir’de başlamış oldum.” 

“Futbolcularımdan memnunum” 
Görevde bulunduğu sürece futbolcuların, onlara verdikleri bilgileri sahada iyi uyguladığını ifade eden Bulut, “Vizyonumu futbolculara iyi aktarıp, futbolcularda bunu sahada iyi uyguladığı zaman zaten her şey birbirine oturmuş oluyor. Bugüne kadar geldiğimizden beri futbolcularım, onlara verdiğimiz bilgileri iyi bir şekilde sahaya yansıttılar. Hem geçen sene hem de bu sene bunu en iyi şekilde uyguluyorlar. Bu sene üzerine koyarak devam ediyoruz. İnşallah bu şekilde yolumuza devam ederiz” diye konuştu. 

“Adaletli olduğumu düşünüyorum” 
Bulut, yaptığı işi ve hedefinin ne olduğunu iyi bildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Hedefim doğrultusunda yol almış gidiyorum. İnşallah ekibimle birlikte istediğim şekilde bu devam edecek. Almanya’da doğup büyüdük, doğal olarak oranın futbol kültünü almış oluyorsunuz. Disiplin her zaman ilk sırada gelen konudur. Bu Malatyaspor’da da bu şekilde. Disiplin, saygı olmadan başarı elde etmeniz biraz zor, biz onu sağlamaya çalışıyoruz. Adaletli olmak çok önemli. Ben, adaletli bir teknik direktör olduğumu düşünüyorum. Bunu futbolcularımda yaşamıştır. Oynattığım, oynatmadığım futbolcular olmuştur, hepsinin de bir nedeni vardır. Futbolcumda zaten bunu biliyor. O yüzden adaletli olduğumu gördüklerini düşünüyorum. Onlarda bunun karşılığında sahaya çıktıklarında en iyi performansı vermeye çalışıyorlar.”