Küfür iddiası gerçek çıktı! Fırat Aydınus...

Hakem Fırat Aydınus, Yeni Malatyaspor-Başakşehir maçı içinde ve sonrasında futbol camiasını küçük düşürecek tutum ve davranışlar sergilemesi suretiyle "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Küfür iddiası gerçek çıktı! Fırat Aydınus...
Küfür iddiası gerçek çıktı! Fırat Aydınus...
GİRİŞ 08.03.2019 17:45 GÜNCELLEME 08.03.2019 17:45
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

TFF Hukuk Müşavirliği'nin konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

 

 

TFF'ye tescilli Hakem FIRAT AYDINUS'un 03.03.2019 tarihli Evkur Yeni Malatyaspor - Medipol Başakşehir FK müsabakası içinde ve sonrasında futbol camiasını küçük düşürecek tutum ve davranışlar sergilemesi suretiyle "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Merkez Hakem Kurulu Talimatının 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

TFF'ye tescilli Hakem YUSUF BOZDOĞAN'ın 03.03.2019 tarihli Evkur Yeni Malatyaspor - Medipol Başakşehir FK müsabakası içinde ve sonrasında futbol camiasını küçük düşürecek tutum ve davranışlar sergilemesi suretiyle "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Merkez Hakem Kurulu Talimatının 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

 

 

NE OLMUŞTU?

Basında çıkan haberlere göre, maçtan sonra Aydınus ve Bozdoğan'ın soyunma odasında kavga ettiği ve Aydınus'un, yardımcısına "O bayrağı g... s..." diye küfür ettiği belirtildi. Ses ve gürültü artınca maçın temsilcilerinden Cenk Altun'un durumu federasyona ilettiği kaydedildi. Aydınus'un da bu defa kendisini şikayet eden temsilci ile tartıştığı, Altun'un da bunun üzerine TFF Başkanı Hüsnü Güreli'yi arayarak olayı anlattığı bildirildi. Güreli yaşananlarla ilgili rapor isterken, büyük skandal nedeniyle MHK soruşturma başlattı.

Gözlemci konuyla ilgili hiçbir şey yazmazken, küfür için VAR kayıtlarına da bakılacak. Yardımcı hakem Yusuf Bozdoğan'ın da, kendisine küfür eden Aydınus'u mahkemeye vereceği ifade edildi. Disiplin Kurulu'na sevk edilen Aydınus ağır bir ceza alabilir. Ceza üç ayı geçerse, Aydınus'un hakemlik hayatı sona erecek.

MHK'nin olayı kesinlikle kapatma niyetinde olmadığı ve hem saha içinde, hem de saha dışında ikili arasında yaşanan diyalogları aydınlatmaya çalıştığı öğrenildi. Disiplin Kurulu yapacağı incelemenin ardından iki hakem hakkında bir karara varacak. Fırat Aydınus'un maçta Başakşehir lehine verdiği penaltı büyük tartışmalara yol açmış, yönetimi eleştiri toplamıştı.

YORUMLAR 30
  • Malatya spor 5 yıl önce Şikayet Et
    yan hakem ısrarla bayrağını kaldırdı fırat Aydınus gözünü dikmis penaltı ya gozu penaltı çizgisinden 5 saniye çıkmadı karektersiz adam vara bile gitmedi asil o bayragi firatin gözüne sokmak lazım yorumlarda biri yazmış hakem yetişmtirmek kolaymi senin spor anlayışına ben şimdi ha takim küme düşünce böyle hakemlerin yüzünden lige geri çıkmak kolaymi amcasi oglumusun abisimisiin nesin bilmiyom kendine hakeret ettirme sportmen ol
    Cevapla
  • Abuzer 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk futbolunu katleden bu tip insanlara nasıl hakemlik yaptırılır?Derhal hakemlikten atılmalıdır.
    Cevapla
  • ozgur ata 5 yıl önce Şikayet Et
    Derhal hakemlikten atin, yanlarina c.cakir, b.yildirim, meler, u.ozturk, yankaya ve ozkahya’yi da katin
    Cevapla
  • Alper Çağlar 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunun neresi büyük skandal.. Fırat Aydunus'un ipi başka bir sebeten dolayı çekilmiştir buda bahanesi oldu bence..
    Cevapla
  • Ben 5 yıl önce Şikayet Et
    Serkan dolma, hay senin ARDA nda, hemen buldun günah keçisini.
    Cevapla
  • Serkan Dolma 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen... Arda ya olmayan beleş kasıtlı şike penaltısı verdi.En büyük sebep bu
    Cevapla
  • Samii 5 yıl önce Şikayet Et
    Darısı c.çakırın başına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle