Toplantı sonrası açıklama! 'Ali Koç beni aradı...'

TFF'nin katılımıyla yapılan Kulüpler Birliği toplantısı sonrası Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ve TFF Başkanı Nihat Özdemir konuştu.

Toplantı sonrası açıklama! 'Ali Koç beni aradı...'
Toplantı sonrası açıklama! 'Ali Koç beni aradı...'
GİRİŞ 11.02.2020 16:23 GÜNCELLEME 11.02.2020 17:32
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

İlk olarak söz alan Mehmet Sepil şu açıklamaları yaptı:

"Oldukça uzun süren bir toplantı yaptık. MHK ile bir araya gelmeyi istedik ve sunumlarını dinledik. Sayın Zekeriya Alp, Oğuz Sarvan ve Barış Şimşek kulüpleri bilgilendirdi. Neticede bu konuda MHK'dan sorularımızın cevaplarını aldık. Lisans uygulamasının detaylarının tartışılması gerektiğini konuştuk. Federasyon da bize kısa sürede dönüş yapacak ve çalışmalara başlayacağız. Son zamanlardaki ırkçı söylemler konusunu tartıştık ve kulüpler olarak en şiddetli biçimde cezalandırılmasını kararlaştırdık."

FENERBAHÇE'NİN TOPLANTIYA KATILMAMA KONUSU

"Ali Koç başkan beni aradı ve konuştuk. Kendisi şu ortamda toplantıya katılmamanın, toplantının selameti için iyi olacağını söyledi. Başarılar diledi. Fenerbahçe'nin kendi tasarrufudur ama Ali başkan beni arayıp katılmayacağını söyledi, Fenerbahçe olmadan bu toplantıyı yaptık."

 

"IRKÇI SÖYLEMLERİ TARTIŞTIK"

"Son zamanlarda statlarda oluşan ırkçı söylemler konusunu tartıştık. Federasyonun yasaları, kuralları var ama biz kulüpler olarak en şiddetli şekilde cezalandırılmasını istedik. Bizim en büyük övüncümüz, Avrupa'daki bu sorunun Türkiye'de çıkmamasıydı ve bu sorunun giderilmesi gerektiğini görüştük. "

NİHAT ÖZDEMİR: ÇOK VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in açıklamaları ise şu şekilde:

 

 

"18 kulübümüzün 17'si bu toplantıya katıldı. Bu toplantıları sık sık yapmalıyız, verimli oluyor. Türkiye ırkçılık konusunda değil Avrupa'ya, dünyaya örnek gösterilen bir ülke konumundadır. Maalesef son haftada gördük ki bu tip girişimler var. Biz bundan çok rahatsız olduk. Hiçbir aykırılığa müsaade etmeyeceğiz ve gerekli tüm cezaları uygulayacağız."

"VAR SAYESİNDE 6-7 TAKIM YARIŞIYOR"

"Kulüp başkanlarının önerilerini dinledik ve çok verimli bir toplantı oldu. Hakemlerimiz, Türkiye'de gündeme oturdu ve Kulüpler Birliği'nin isteği ile MHK yetkilileri ile başkanları buluşturduk. MHK yetkilileri anlattılar, başkanlar taleplerini iletti, çok verimli oldu. Hakem hataları, VAR uygulamaları konusunda soruları cevaplandırdık. Neredeyse hiçbir ofsayt hatasının olmamasıyla neredeyse bütün takımlar şampiyonluğa oynar hale geldi. Şu anda ligimizde 7-8 takım şampiyonluğa oynuyor. herkes onu bunu konuşuyor ama tarihimizde böyle bir dönem yaşanmadı. VAR sistemi sayesinde 7-8 takım şampiyonluğa oynuyor."

"DİLİMİZE DİKKAT ETMELİYİZ"

"Her kulübe eşit davrandığımızı ifade ettim, görüşleri aldık ve yolumuza devam ettik. Futbol çok önemli, hepimiz kullanacağımız dilimize dikkat etmeliyiz. Sahada ter döken bütün futbolcu kardeşlerimizin de rakibe jest, rakibe saygı göstererek, ırkçılığa müsaade etmeden hareket etmesini diliyoruz. Biri şampiyonluğu hak edecektir, diğerlerinin de ona saygı göstermesini bekliyoruz."

YORUMLAR 45
  • kkl 4 yıl önce Şikayet Et
    her zaman diyiyorum yabancı hakemler yönetmeli maçları
    Cevapla
  • rasim 4 yıl önce Şikayet Et
    fb liler neden agliyor tff fenerli mhk baskani fb li zaten bir araya geliyorlar
    Cevapla
  • Doğukan 4 yıl önce Şikayet Et
    HEDEF HAKEM’ler değil !!! HEDEF MHK ‘a değil !!! HEDEF TFF’ e değil !!! Tek hedef var 2023 seçimlerinde bütün taraftar guruplarını HÜKÜMETE karşı getirmek !!! Şimdi bu Bakanlar -Milletvekilleri - Belediye Başkanları TAKIM tutsa dahi bunu belli etmemeleri ve herkese eşit mesafede olmalarının önemini anlamışlardır İNŞALLAH !!! Yoksa bu vebalin altından kalkamazlar ... FUTBOL mu ? dediniz !!! O bahanesi her yerden kitle olan her yerden gelecekler ...Herkes hazırlıklı olmalı ... Acilen Hakemlere el atılmalı burdan başlıyor çünkü ... Yabancı Hakemlerin tam zamanıdır , herkese eşit davranarak olayın önüne geçebilirler benden uyarması ... Yetki verilirse seve seve yardımcı olurum ...
    Cevapla
  • Ali Behzat Yaşadı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bu yalanları daha hiç bir şl ddia olmayan Kırklareli maçında bile penaltı verilmedi. Millet saf mı size inansın.
    Cevapla
  • Taraftar 4 yıl önce Şikayet Et
    Ali Koç ile Zorlu da toplantı yapıyorsunuz, gelmesine gerek yok. FB-GS derbisinde acısını çıkartırsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle