Sarayların giriş biletine %100 zam

Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na bağlı birimlerdeki gezi ücretlerinde artışa gidildi. Dolmabahçe ve Beylerbeyi saraylarına giriş ücretleri yüzde 100 artırıldı.

Sarayların giriş biletine %100 zam
Sarayların giriş biletine %100 zam
GİRİŞ 12.10.2011 19:33 GÜNCELLEME 12.10.2011 19:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dolmabahçe Sarayı ve Beylerbeyi Sarayı'ndaki gezi ücretleri tam ve indirimli biletlerde yüzde 100 artırıldı. Dolmabahçe Sarayı'nın selamlık gezi ücreti 30 lira, Beylerbeyi Sarayı'nın ücreti ise 20 lira oldu.

Dolmabahçe Sarayı'ndaki selamlık gezi ücreti tam bilet 15 liradan 30 liraya, indirimli bilet 7,5 liradan 15 liraya, Selamlık-Harem-Camlı Köşk-Saat Müzesi ücretleri de 20 liradan 40 liraya çıktı.

Beylerbeyi Sarayı'nın giriş ücreti 10 liradan 20 liraya, Yıldız-Şale 4 liradan 10 liraya, Ihlamur Kasrı 4 liradan 5 liraya, Maslak Kasırları ve Aynalıkavak Kasrı 2 liradan 5 liraya, Küçüksu Kasrı 4 liradan 5 liraya, Yalova Atatürk Köşkü 4 liradan 5 liraya, Atatürk Deniz Köşkü 2 liradan 5 liraya, Yıldız Çini ve Porselen Fabrikası, Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikası 1 liradan 5 liraya çıkartıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Firat Boyan 12 yıl önce Şikayet Et
    ZAM mı?. O saraylar babanızın malı mı?
    Cevapla
  • niliiii 12 yıl önce Şikayet Et
    yuuuhh diyorum bende. Dar gelirli vatandaşın sarayları gezmesi yasaklanmış oldu bu sayede diyelim..öğrencilere ne demeli..tarih ile ilgili bölüm okuyan öğrenci kardeşlerimiz görsel tarihten yararlanamayacak..ancak turistler ve zenginlere hizmet verilecek demektir bu.. Sayın Başbakan ve ilgili Bakan konuya el atmalı..
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 12 yıl önce Şikayet Et
    Biz de gitmeyiz.... Madem halkın gelmesini istemiyorsunuz, biz de gitmeyiz... Asgari ücret 2000 lira olunca bu fiyatlar makul olur ancak...
    Cevapla
  • hayri kozalak 12 yıl önce Şikayet Et
    yuhhhhh. başkada bir şey demiyorum
    Cevapla
  • Sultan Murat 12 yıl önce Şikayet Et
    Yuh be. yüzde yüz zam mı olur ya? Eski fiyatlar bile pahalıydı. Bedava gireceğiz müzelere diye müze kart aldık hiçbir yerde geçmiyor. Hiçbir işe de yaramıyor. Bu müze kart niye var o zaman. Dolmabahçeyi gezmeye gidiyoruz her tarafa farklı ücretler ödenerek bilet alınması isteniyor. İnsaf edin biraz. Sadece bir tur atıp etrafa bakıyoruz. maliyetimiz bu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama