70 yıllık 'Menemen sırrı' ifşa oldu.

Hamdullah Suphi Tanrıöver, Serdengeçti'ye "Bir nümayiş tertipledik. Fakat kontrolden çıktı, zavallı Kubilay kurban oldu. O bizim günahımızdır" demiş.

70 yıllık 'Menemen sırrı' ifşa oldu.
70 yıllık 'Menemen sırrı' ifşa oldu.
GİRİŞ 20.01.2012 13:45 GÜNCELLEME 20.01.2012 13:45
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Aslında ne kadar sır denebilir bilinmez çünkü olayların gelişimin zaten bu olguyu tahmin ettiriyordu. Son yıllarda açıklanan Genelkurmay ve Emniyet arşiv belgeleri de olayı gerçekleştirenlerin esrarkeşler olduğunu ortaya çıkartmıştı.

Ama derin komplo şimdi isim verilerek açıklanmış oldu.

İşadamı Hasan Külünk, Hamdullah Suphi Tanrıöver’in 1973 yılında Osman Yüksel Serdengeçti'ye "Kabakçı taifesine (zamanın esrarkeşleri) üç beş kuruş verdik. Bir nümayiş tertipledik. Fakat kontrolden çıktı, zavallı Kubilay kurban oldu. O bizim günahımızdır." dediğini iddia etti.

TVNET’te Veyis Ateş’in sunduğu Akşama Doğru programına konuk olan işadamı Hasan Külünk, Osman Yüksel Serdengeçti’nin kendisine zamanı geldiğinde anlatması için Menemen Hadisesi'ne dair bir emanet bıraktığını söyledi.

1930’ların sonlarında Hamdullah Suphi Tanrıöver’in Serdengeçti’ye, onun da 1973 yılında kendisine aktardığı, uygun zaman ve zeminde kamuoyuna açıklanması istenen sırrı Hasan Külünk şu şekilde aktardı: “Osman Yüksel Serdengeçti bana, ‘Hasan sana bir şey anlatacağım. Bu bir emanettir. Türkiye şartları müsait olduğu zaman sen bunu devredersin’ dedi. Bir gün Ankara’da Türk Ocakları’nda bulunduğu sırada Hamdullah Suphi Tanrıöver onu bir kenara çağırır ve gel sana özel bir şey anlatayım der. Bu Menemen olayı var ya, onu biz yaptık. Kabakçı taifesine (zamanın esrarkeşleri) üç beş kuruş verdik. Bir nümayiş tertipledik. Fakat kontrolden çıktı, zavallı Kubilay kurban oldu. O bizim günahımızdır. Osman bunu sana söylüyorum, münasip bir zamanda, münasip bir yerde neşredersin. Şimdi günü değil“

(tvnet)

YORUMLAR 39
  • hasan muşlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber Kesin Doğrudur.. dÜNDEN hAZIR oLANLAR. Kesinlikle Aynen Böyle olmuştur.. Menemen Olayı Münferit bir olaydır.. Yoksa Müslümanlar Adam kesmez..Başkaldırıp düzeni bozmazlar... Hasan Külünkte baya iyi saklamış bu sırrı.. 1973 varsay 2013 40YIL ya uygun zamanın 10 yıl daha gelmeseydi.. biz bu işin aslını hiç öğrenemeyecek miydik... yoksa tapınak şovalyeleri gibi sır nesilden nesile aktarılacak mıydI... ZırvA.. bırakalım bu saçmalıkları.. tabi bAZILARI bİŞEYLERE iNANMAYA dÜNDEN hAZIRLAR....
    Cevapla
  • hasan muşlu 12 yıl önce Şikayet Et
    vauvv. Mehmet Bulut Şeriat düzenini Getirmiş Bile... Allah hidayete erdirsin seni ..
    Cevapla
  • nevzat 12 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa KIRANSOY arkadaşım. gerçek bu gün çıkmazsa elbette bir gün çıkar AMMMA; Eğer biz onlara melekleri indirseydik, ölüler de onlarla konuşsaydı ve her şeyi toplayıp karşılarına getirseydik, Allah dilemedikçe yine de inanacak değillerdi; fakat çokları bunu bilmezler.
    Cevapla
  • nevzat 12 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa KIRANSOY arkadaşım. bu gün Türkiye' nin ekonomik durumu daha iyi değilse sebebi bu zihniyet komplolarla binlerce islam alimini yok ettiler ben bunu 10 yıl önce biliyorum 3 esrarkeş çıkartıyor bu olayları ve Kubilayı kurtarmak için karakol asker dolu ve karakol çok yakın olmasına rağmen kimse müdahele etmiyor ve sonuca bakmak lazım SONUÇ: parti kapatılıyor adamlar karsdan imam getirip menemende asıyor ne alaka? dar ağaçları kilometrelerce uzayıp gidiyor masum insanlar yok ediliyor. ben bu gerçekleri bilmesem yanlış kararlar vereceğim ve benim gibi binlerceside aynı olacak bak sarıkamışda 90-120 bin arası şehit var diyorlar oysa askeri kaynaklar bölgedeki asker sayısını 76 bin diyor toplam şehit sayısıysa 23 bin bu kesin rakam 23-25 bin demiyor 23 bin ben bunu söylediğimde inanmayanlar şimdi okusunlar bu yazıyı. bunlar bir şekilde milletin gözüne girmek için bir partiyi kötülemek amaçlı tamamen abartma sonuç insanlar yeni bir kurtarıcıya biat etsin genede etmediler etmeyeceğiz!
    Cevapla
  • ibrahim KAPÇAK 12 yıl önce Şikayet Et
    Malumun İlanı.... Bu olayın nasıl ve ne amaçlarla yapıldığını zaten herkez biliyor. Sadece bizim deve kuşları hariç. Aslında onlarda biliyorlarda kafalarını kuma sokunca yapılan herşey görünmez oluyor sanıyorlar. Yorumculardan biri domuzbağından bahsetmiş yani hizbullahtan. Siirt, Batman ve Diyarbakırda sokakta rasgeldiğin kime sorarsan sor gerçeğin ne olduğunu sana anlatırlar. Senin hiç aklın alıyormu devlet tüm cinayetleri bir anda ortaya çıkarıyor ve eliyle koymuş gibi(doğrusu da o zaten) heryeri kazıyor ve her kazdığı yerden isimleride bilinerek cesetler çıkıyor. Bu kadar saf olmayın lütfen..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak