Linkin Park konseri 4K yayınlandı

Sony’nin en yeni prodüksiyon teknolojisini kullanan Linkin Park konserinin 4K canlı yayınını başarıyla gerçekleştirdi.

Linkin Park konseri 4K yayınlandı
Linkin Park konseri 4K yayınlandı
GİRİŞ 02.01.2015 10:03 GÜNCELLEME 02.01.2015 10:03

Uzun yıllardır kosner ve spor etkinliklerinin prodüksiyonunda ön sıralarda yer alan TopVision, Sony işbirliğiyle yeni bir başarıya imza attı. Berlin merkezli şirket, nu metal grubu Linkin Park’ın konserini ilk kez canlı 4K yayınıyla izleyiciye sunarak yeni bir dönem başlattı.



Toplamda 11 adet Sony PMW-F55 canlı yayın kamera ünitesinin kullanıldığı prodüksiyonun “kamera arkası” görüntüleri PXW-FS7 ile kaydedildi. Yoğun testlerden sonra ve prodüksiyonun yüksek kalite gereksinimleri için kullanılan PWS-4400 sunucu teknolojisi, toplamda 12 adet UHD sinyalini bağımsız XAVC dosyaları olarak kaydettikten sonra harici sabit sürücülere gerçek zamanlı aktararak naklen yayın aracına iletilmesini sağladı. Canlı sinyallerin miksajı Sony’nin MVS-X serisi çoklu format resim masası ile yapıldı.

4K canlı görüntülerin tümü fiber optik kablolar aracılığıyla doğrudan HD/UHD prodüksiyon için optimize edilen TopVision’ın Ü2 naklen yayın aracına gönderildi. Yönetmen3840 x 2160 piksel çözünürlüklü ve 50 kare/saniye (2160p50) kare hızlı canlı sinyalini burada oluşturduktan sonra grafikler eklendi. Son miksajı yapılan program çıkışı toplamda 12 gigabit bant genişliğine sahip dört adet fiber optik kablo aracılığıyla SES Astra’nın Almanya’nın Unterföhring şehrindeki yayın merkezine gönderildi. Konser, ücretsiz yayın yapan uydu platformu Astra’da canlı yayınlandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti