Şok eden bu Drone'nun sıradışı işlevi!

Bu 'uçan balonla' nesneleri istediğimiz yere 'nazikçe' taşıyabileceğiz!

Şok eden bu Drone'nun sıradışı işlevi!
Şok eden bu Drone'nun sıradışı işlevi!
GİRİŞ 12.04.2016 15:42 GÜNCELLEME 12.04.2016 15:52

Drone'lar hakkında hepimiz az çok bilgiye sahibiz. Bildiğimiz üzere bu insansız hava araçları her alanda kullanılabiliyor. Üstelik bunun bir sınırı da yok. Düşük maliyetli ve uzaktan kumanda edilebilir bu araçları tasarlamak insanların hayal gücüne kalıyor. Kimi ağacını budamak içinelektrikli testere monte ediyor; kimi drone'unu blender olarak kullanıyor; kimileri ise 'hava' aracını deniz altında kullanılabilir şekilde tasarlıyor.

İşte bu sıra dışı drone tasarımlarında ön plana çıkan isimlerden biri de hiç şüphesiz Festo. Geçtiğimiz yıllarda kuş formunda uçan drone tanıtan Festo, bu kez de gelmiş geçmiş en sıra dışı drone'unu tanıttı. 'Free Motion Handling' yani 'serbest hareket kontrolü' ismi verilen bu drone, ilk görünüşte uçan bir balona benziyor.

Şirket bu drone'u bu zamana kadar ürettikleri en kullanışlı hava aracı olarak tanımlıyor. İçi helyum gazı ile dolu olan bu balon, 8-pervaneli sistem sayesinde rahatlıkla hareket edebiliyor. Drone'un en havalı özelliği ise şüphesiz nesneyi bir yerden bir yere taşıyabiliyor olması.

Şöyle ki; üzerindeki GPS ve kameralar sayesinde yönünü bulabilen bu drone, istenilen nesneye yaklaşarak balonun içine absorbe ediyor. Sonrasında ise yine istenilen yere nazikçe bırakıyor.

Festo çalışanları bu drone'un günümüz şartları için eğlenceli geldiğini fakat ilerleyen yıllarda hayatımızın bir parçası olabileceğini düşünüyor. Gelecek yıllarda, özellikle geniş alanlarda insanlar ve makinelerin kolay ve güvenilir bir şekilde etkileşime geçmesinde yardımcı olacağı öngörülüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!