O şirket dünyanın en 'akıllı' ayakkabısını üretti

İngiliz havayolu şirketi easyJet, dünyanın en akıllı spor ayakkabısını üretti. İçinde GPS sensörü sayesinde istenilen yere doğru yönlendiriyor.

GİRİŞ 23.05.2016 10:00 GÜNCELLEME 23.05.2016 10:12

Hiç bilmediğimiz bir muhitte, yanımızda bir yönlendirici yoksa gitmek istediğimiz adrese ulaşabilmek her zaman zor olmuştur. Çoğu zaman çevrede bulunan insanlardan yardım isteriz fakat farklı yönlendirmeler yüzünden o bölgede çaresizce dolaşıp dururuz. Bu ve bunun gibi örnekler çoğaltılabilir elbette. Keza turistik amaçla gittiğimiz yerlerde de, yanımızda rehber yoksa kaybolma ihtimalimiz oldukça yüksektir.

İşte İngiliz havayolu şirketi easyJet, bu durumların önüne geçmek için harika bir ürün geliştirdi. İsmi Sneakairs. İçinde GPS sensörü bulunan bu ayakkabı, bilmediğimiz yerlere giderken kaybolmamak için tasarlandı.

Sneakairs'in çalışma prensibi de oldukça basit. Öncelikle akıllı telefonumuza easyJet uygulamasını indiriyoruz. Sonrasında Bluetooth aracılığıyla ayakkabıyı ve telefonu eşleştiriyoruz. Ayakkabıda bulunan GPS sensörü, tam olarak nerede olduğumuzu akıllı telefonumuza iletiyor. Google Maps veri tabanını kullanan uygulamada gideceğimiz yeri işaretliyoruz ve gerisini ayakkabıya bırakıyoruz. Zira rotanın dışına çıktığımız zaman akıllı ayakkabı titreşimlerle bizi uyarıyor ve gitmemiz gereken yola doğru yönlendiriyor.

Sneakirs, Barcelona'da bir yürüyüş etkinliğinde test edildi ve kullanıcılar tarafından olumlu tepkiler aldı. Akıllı ayakkabının en yakın zamanda seri üretime girmesi bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi