İmkansız deniliyordu! Sonunda ürettiler

Bilim insanlar kendisini geliştirebilen ve elde ettiği verileri lehine çevirebilen bir program üretti. Program avatajlarıyla birlikte tehlikelere de kapı aralıyor.

İmkansız deniliyordu! Sonunda ürettiler
İmkansız deniliyordu! Sonunda ürettiler
GİRİŞ 24.02.2017 17:39 GÜNCELLEME 24.02.2017 17:48
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Yunus Emre Kabaoğlu / Haber7

Daha önce kod yazabilen bir yazılım üretmenin imkansız olduğu söyleniyordu. Ancak bilgisayar devi Microsoft ile Cambridge Üniversitesi ortak bir çalışma yaptı ve kendi kendini geliştirebilen bir program geliştirdi. Programa DeepCoder adı verildi.

Asında teknoloji dünyası kendi kendini geliştirebilen yazılım ve program gibi kavramlara yabancı değil. Ancak DeepCoder, diğerlerinden farklı olarak, bir konuda, ilgili programlardan kodları çekiyor, birleştiriyor ve yeni yazılımlar ortaya çıkartıyor. Dahası, bu kodları kendi lehine çevirebiliyor.

Yeni bir yapay zeka türü olarak dikkat çeken DeepCoder ile çok az kod bilgisi olan biri bile rahatça yeni yazılımlar oluşturabilir. Daha gelişmiş robot ve yapay zekaların yazılımını da DeepCoder ile üretmek mümkün. Ancak kendi kendine kod yazabilen bir programın tehlikelerini de gözardı etmemek gerek.

'İŞŞİZ KALABİLİRSİNİZ'

Öncelikle, yazılım üretebilen bir program olduğu için yazılımcılara adeta tehdit mesajı yolluyor: İşsiz kalabilirsiniz

Asıl büyük tehdit ise hepimizi ilgilendiriyor...

KÜRESEL TEHDİT

Dünyanın başı zaten siber saldırılarla dertte. Teknoloji devi şirketler bile kullanıcılarının bilgilerini çaldırıyor. Dolayısıyla DeepCoder, art niyetli insanların eline geçtiğinde siber saldırılar çocuk oyuncağı haline gelir. Üstelik bu siber saldırıları yapan bir insan değil, saniyeler içerisinde dünya kadar bilgiyi tarayabilen bir program. 

KİM KONTROL EDECEK?

Yine DeepCoder bir robota yüklendiğinde, bu robot sürekli kendi kendini geliştirebileceğinden, zamanla insana ihtiyaç duymaz hale gelebilir. Çünkü bahsettiğimiz bu şey, elde ettiği verileri kendi lehine çevirebilen bir program. Böylece teknolojinin kontrolü insanoğlunun elinden çıkabilir.

Özetle DeepCoper, bazı avantajları beraberinde getirse de, kabusumuz olmaya müsait bir proje. Sonuçta barut da Çinliler'in şölenlerde patlattığı bir eğlence aracıydı. Bugün kitle imha silahı olarak kullanılıyor.

YORUMLAR 23
  • Yavuz Selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Neticede insanın ürettiği elektromekanik sistemlerden bahsediyoruz. Yani ruhu yok, aklı yok, kurgulanmış. Dolayısıyla her zaman kurgulayanın kontrolünde ve ondan daha geride. Paniğe gerek yok...
    Cevapla
  • Emeklidur 7 yıl önce Şikayet Et
    ürettikleri hastalığa karşı tedavi aşısı da üreten insanoğlu buna karşı da bir çare bulur elbette.Tabii çare bulmak isterlerse.
    Cevapla
  • Gurbetci54 7 yıl önce Şikayet Et
    ilerde askerler degil robotlar savascak herhalde
    Cevapla
  • Fuzuli Feylesof 7 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda varolmak ile yok olmak arasında elektrik enerjisinden vaz geçeğiz. Yaradan daha önce hükmedip bizden almaz ise. Yakın bir gelecekte dünyanın manyetik kutupları yer değiştirecek. Bunun bir sonucu olarak da bu günkü bildiğimiz elektriği iletemez hale geleceğiz. Bu gün neredeyse din yerine koyduğumuz teknoloji o zaman değersiz teneke parçaları haline gelecek. Ta ki, bir sonraki manyetik kutup değişimine kadar. Tabii, biz o zamana kalırsak...
    Cevapla
  • Vaaay 7 yıl önce Şikayet Et
    Bilgisayarın fişini çekmeye mani olacak seviyeye gelmedikçe sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!