Bakan açıkladı! Siber ordu kuruluyor

Son günlerde dünya genelinde artan siber saldırılara karşı Bakan Arslan alınan 'siber ordu' önlemini anlattı.

Bakan açıkladı! Siber ordu kuruluyor
Bakan açıkladı! Siber ordu kuruluyor
GİRİŞ 18.05.2017 03:19 GÜNCELLEME 18.05.2017 04:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tüm dünyayı üç gün esir alan son siber saldırıyla ilgili bilinmeyen ayrıntıları anlattı.

Arslan, siber saldırı için 21 Mart’ta tüm kurum ve kuruluşlara “ana veri tabanlarını açık tutmayın” uyarısı yaptıklarını söyledi.

5 GRUPLU SİBER ORDU KURUYORUZ"

Bu uyarı sayesinde son saldırının Türkiye’ye zarar vermediğini anlatan Arslan, bu hacker’ların şifreledikleri veriler için fidye istediklerini belirterek, “Ancak yarın daha büyük tehdit ve tehlike oluşturabilirler. Bu yüzden sürekli yapıyı güçlendiriyoruz. 13 bin beyaz hacker kamuda çalışmak için geldi. 5 gruplu siber ordu kuruyoruz” dedi.

"SON SALDIRILARI ÜLKE OLARAK ZARARSIZ ATLATTIK"

Arslan, süreci şöyle anlattı: “Siber saldırılarda geçen yılın haziran ayından itibaren çok büyük bir yoğunlaşma var. Biz, 2013 yılından itibaren siber olaylara müdahale merkezleri (SOME) ve ekipleri kurduk. Sadece kamuda değil, tüm kurumlarda SOME’lerin kurulmasına önayak olduk. Bu konuda güzel bir koordinasyon var. Bu son saldırının olabileceğini biz 21 Mart’ta kurumlara bildirdik. ‘Savunma yazılımlarınızı güncelleyin, antivirüs programlarınızı güncelleyin’. Bu çok önemliydi. Bu verilerin depolandığı SMB merkezleri var. Bunu ‘kullanmıyorsanız açık tutmayın’ dedik. Bu son saldırıları ülke olarak zararsız atlattık. Sadece Fransa’daki Renault merkezine olan saldırıdan kaynaklı olarak Bursa’daki fabrika bir gün üretimi durdurdu.”

YORUMLAR 2
  • Ali Veli 6 yıl önce Şikayet Et
    biran önce açık kaynaklı ARM mimarisini kullanarak kendi işlemcimizi üretmemiz lazım. Bizler elin yazdığı,yaptığı araç veya donanımları değil %100 kendi üretimimiz olan şeyleri kullanmamız lazım. %80-%90 ı yabancı bir ürünü ne gereği var deyip hazır alıp %10 türkçeleştirmekle yerli olunmuyor. Yarın birgün siber savaş çıktığında elimizdeki silah diyeceğimiz şeylerin teker teker kontrolmuzden çıktığını görmek istemiyorsak eğer...
    Cevapla
  • CcCybörüTURK 6 yıl önce Şikayet Et
    Acilen gerekli.Olmazsa olmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü