Oto-kilit USB geliştirildi

Hayatımızın her alanında bulunan USB belleğin şifre korumalı olanı geliştirildi.

Oto-kilit USB geliştirildi
Oto-kilit USB geliştirildi
GİRİŞ 16.08.2017 15:06 GÜNCELLEME 16.08.2017 15:06

DataTraveler ailesine yeni bi üye katılmış bulunmakta. Kingston DataTraveler 2000 ailesinin bu iki kapasite seçeneği 16GB, 32GB ve 64GB seçeneklerine ek olarak sunuluyor ve FIPS-197 şifreleme standardı sertifikası ile geliyor. Tüm DataTraveler 2000 sürücüleri 256-Bit AES donanım tabanlı şifreleme ile PIN koruması sunuyor ve bir alfanümerik klavye bulunduruyor.

DataTravaler 2000 sürücüleri, USB formatında veri koruması ihtiyacı bulunan BT güvenliği profesyonelleri; küçük ve orta ölçekli şirketler ve kurumsal son kullanıcılar için tasarlandı. İşletim sisteminden bağımsız olan ve bir USB 2.0 veya USB 3.1 Gen 1 (USB 3.0) portuna sahip her cihazı destkleyen sürücüler; bu sayede, farklı cihazın ve işletim sisteminin kullanıldığı ortamlarda rahatlıkla kullanılabilir. Her bir sürücü 256-Bit AES donanım tabanlı şifrelemeyle korunuyor ve herhangi bir yazılım veya donanım sürücüsüne ihtiyaç duymuyor.

DataTraveler 2000’in üzerindeki alfanümerik klavye sayesinde, PIN kodu olarak belirleyeceğiniz bir rakam veya harf kombinasyonuyla sürücü kolaylıkla kilitlenebiliyor. PIN’in on defadan fazla yanlış girilmesi durumunda sürücüdeki tüm veriler siliniyor ve yeni bir şifre seçilmesi gerekiyor. Sürücünün bir cihazdan güvenli bir şekilde kaldırılmadan çekilip alınması durumunda dahi aktif hale gelen oto-kilit özelliği ise ek güvenlik sağlıyor.

Kingston’dan IronKey

2016 yılı başında, şifreli USB flash sürücü çözümleri alanında uzun süredir lider olan IronKey’i satın alan Kingston; IronKey markasının yanı sıra, en üst seviyede şifreleme ve güvenlik ihtiyacı olan müşterilerine FIPS 140-2 Level 3 sertifikalı çözümler sunma geleneğini de yaşatıyor. Mobil verilerin korunması için güvenilir şifreli çözümler sunarak alanında lider olan Kingston, IronKey markasıyla bu misyonuna bağlılığını gösteriyor.

KAYNAK: CNNTÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti