İşte bu çok iddialı! Tek şarla 1700 km

Tek şarjla 1700 km yol giden elektrikli otobüs rekor kırdı.

İşte bu çok iddialı! Tek şarla 1700 km
İşte bu çok iddialı! Tek şarla 1700 km
GİRİŞ 21.09.2017 13:42 GÜNCELLEME 21.09.2017 13:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Şu bir gerçek şu anda elektrikli araçların menzilleri oldukça etkileyici hal aldı. Örneğin Tesla Model S tek şarjda yaklaşık 1.100 km yol gidebiliyor. Ancak her şey gelişime ihtiyaç duyuyor. 

Catalyst E2 Max adlı elektrikli otobüsün tek şarjda 1.772 km yol aldığı duyuruldu. Bu bir elektrikli aracın tek şarjda aldığı en uzun mesafe ve haliyle bir rekor. Bu gelişme özellikle çevre dostu toplu taşıma dünyası için oldukça sevindirici.

Daha fazla pil taşıyor

Otobüsler normal bir otomobilden çok daha fazla pil taşıyabiliyor. Catalyst E2 Max, 75kWh Tesla Model S'in kapasitesinin yaklaşık dokuz katı yani 660kWh pil taşıyor. Ancak tabii ki bu performans yüke oranlı değişebiliyor. Rekor kıran otobüs normal koşullarda bu rekoru kırdı ancak tamamen yolcuyla dolu olsaydı farklı bir menzil performansı sunacaktı.

Her iki durumda da umut verici bir gelişme olduğu bir gerçek. Diğer tarafta bu otobüsün 2017 sonra ermeden Los Angeles caddelerine girmesi bekleniyor.

Kaynak: Teknokulis

YORUMLAR 3
  • superman 6 yıl önce Şikayet Et
    otolardaki pil yatakları kızaklı olsa,benzin istasyonlarında kızaklara dolu ğil sürülse ve bu piller firmalara ait olsa biz sadece depozit ödeyerek kullansak,elektrikli otoda şarj süresi diye bir problem kalmaz ve herkes eketrikliye geçerdi.
    Cevapla
  • Firat 6 yıl önce Şikayet Et
    iyide... renault bunu yıllardır yapıyor zaten... Arabayı aldıktan sonra kızaklı olan pili değiştirerek yol alıyorsun. ve bunun için yıllık 250EUR gibi bir bedel ödüyorsun. Ama çok akıllıca olmasa gerek ki çok tutmadı. Herkes geçmedi...
    Cevapla
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Pil-akü teknolojisini geliştiren köşeyi dönecek. Pil ve aküler hala çok ağır ve kullanışsız. Hafifletilebilirse yada enerjiyi depolayacak başka bir yöntem bulunursa , akülü uçak bile yapılır.
    Cevapla