Apple’ın patronundan dil tavsiyesi

Apple CEO’su Tim Cook’a göre, çağımızın uzmanlığı kodlamayı öğrenmek küresel dil İngilizce’yi öğrenmekten daha faydalı.

Apple’ın patronundan dil tavsiyesi
Apple’ın patronundan dil tavsiyesi
GİRİŞ 16.10.2017 10:39 GÜNCELLEME 16.10.2017 10:39

Günümüzde kullandığımız tüm teknolojik cihazlar ve araçlar, onları insanlara yanıt verecek şekilde programlayan kodlara sahipler. Geliştirdiği teknolojik cihazlarla dünyanın en değerli markası haline gelen Apple’ın patronu Tim Cook, bu kodları oluşturabilme ve okuyabilme yeteneklerinin dünyadaki tüm okullarda öğretilmesi gerektiği görüşünde.

Amerikan televizyonuna konuşan Cook, “Eğer ben 10 yaşındaki bir Fransız çocuk olsaydım, kodlama öğrenmek benim içim İngilizce öğrenmekten daha önemli olurdu.” dedi.

Kodlamanın, insana kendisini 7 milyar kişiye ifade edebilme şansı verdiğini belirten Cook, dünyadaki tüm okulların kodlamayı zorunlu ders olarak okutması gerektiğini ekledi.

KODLAMA BİLEN DAHA ÇOK KAZANIYOR

Kodlama yeteneğine sahip olmak finansal açıdan çok avantajlı. İş arama ağı Glassdoor tarafından yayımlanan bir rapora göre, en yüksek ücretleri ödeyen iş pozisyonlarının üçte ikisi farklı seviyelerde bilgisayar programlama yetenekleri gerektiriyor.

Apple’ın işletim sisteminden uygulamaya kadar çok çeşitli yazılımları, firmanın kendi programlama dili Swift ile kodlanıyor. Cook, bu dili her yaştan öğrenciyi kodlama öğrenmeye teşvik edecek şekilde geliştirdiklerini belirtiyor

Swift kodlama dili için birçok farklı dile çevrilmiş ders müfredatları Apple tarafından ücretsiz olarak sunuluyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...