Türkiye'de görülen ışığın nedeni balistik füze

Türkiye’de sabah erken saatlerde gökyüzünde gözlemlenen ışık hüzmesinin Rusların test ettiği RS-12M tipi balistik füze olduğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 26.12.2017 20:59 GÜNCELLEME 27.12.2017 09:53
Bu Habere 184 Yorum Yapılmış

Rus Tass Haber Ajansı, bugün erken saatlerde Savunma Bakanlığı Stratejik Füze Kuvvetleri’nin yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini bilgisini paylaştı.

Bugün Hazar Denizi’nin kuzey batısında yer alan Kapustin Test Merkezi’nden fırlatıldığı açıklanan RS-12M füzesinin uçuşu, geniş bir coğrafyadan gözlemlendi. Füze seyrini tamamladıktan sonra Kazakistan’daki test merkezine düştü. Füzenin uçuşu sırasında Türkiye’de İstanbul’dan Hatay’a, Samsun’dan Şırnak’a kadar geniş bir alanda görüldü.



“MENZİLİ 13 BİN KİLOMETREYE KADAR ÇIKIYOR”

Atılan RS-12M tipi füzenin menzilinin 13 bin kilometreye kadar çıkabildiğine dikkat çeken Balistik Füze ve Savunma Uzmanı Hakan Kılıç, “Bu füze, ICBM olarak adlandırılan Kıtalararası Balistik Füze. Topol serisi füze ailesinin bir üyesi. Yerden yaklaşık 300 kilometre yükseklikte hedefine doğru ilerliyor. Bu nedenle çok geniş bir coğrafyadan tespit edilebiliyor” dedi.

Daha önceden yapılan testlerde, füzenin oluşturduğu ışık hüzmesi, Ardahan’dan da gözlemlenmişti.

YORUMLAR 184
  • dsrgawerg 6 yıl önce Şikayet Et
    adamlar gökte gördükleri her şeyi ufo veya doğa olayı sanıyorlar ulan füze var uydular var atılıyor işte her yerde karşımıza çıkan sömürülmüşlüğümüzün tüketilmişliğimizin kandırılmışlığımızın lanet bir videosunu izlemiş gibi kahroldum yine lanet olsun bizim de 10 yıl önce bir uçağımız düşmüştü uçakta ölenlerin yarısı akademisyen di 10 taneside toryum madeni ile alakalı çok ileri derece araştırma yapmış bilim adamlarımız varmış bir uçak kazasında hepsi yok oldu sonra o düşen uçaktan ölen bilimadamlarından bir daha bahseden ne bir yetkili kişi ne bir haber veya gazetede duymadık unutuldu mu yoksa unutturuldumu
    Cevapla
  • ysn 6 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı memleketler tüm bunları yaparken bizler hala yerimizde sayıyoruz.hala saçma sapan boş işlerle uğraşıyoruz..insanın zoruna gidiyor
    Cevapla
  • bir Rus 6 yıl önce Şikayet Et
    biz cok gucluyuz , amerikayi birakin bizimle ii gecinin Turk kardesler ,sizinle isimiz yok tek rakip ameirka onuda 1 saat icinde sileriz yeryuzunden
    Cevapla
  • asiLaz 6 yıl önce Şikayet Et
    bazan güç silahla olmuyor. bizdede yürek var rusko.sizde olmayan en güçlü silah.bunu iyi biliyorsunuz dimi. rusyayı iki günde canlı bomba manyağı yapacağımızı bilirsiniz. heryerde dünyayı yakacak türkler var.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    bu füze neden bizim ülkemizin üzerinden geçiyor.normal bir şey mi bu.
    Cevapla
  • Mühendis bey 6 yıl önce Şikayet Et
    Abiler, ablalar bu füze uzaydan gidiyor (daha az yakıt ile daha fazla yol kat etmek için) bizim hava sahamızı ihlal ettiği filan yok. Kuzey yarım kürede bi çok yerden görülmüştür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!